Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'in Kurban Bayramı Mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Şahin, “Birlikteliğimizi sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bir Kurban Bayramı’nı daha hep birlikte idrak etmenin mutluğunu yaşıyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, mesajında şunları kaydetti: 

Bayramların, toplum hayatımızda, kültürümüzde, birlik ve beraberliğimizin sağlanmasında çok özel ve anlamlı bir yeri vardır. Bayramlar, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek, birbirimize olan sevgi ve saygı bağlarımızı kuvvetlendirmek, kardeşliğimizi daha da derinleştirmek bakımından hiç şüphesiz önemli bir fırsattır. 

İçinde bulunduğumuz bu kutsal günlerin yüz yıllarca bir arada yaşama kültürüne, hoşgörüye, sevgi ve kardeşlik gibi müşterek insani değerlere ev sahipliği yapan ülkemize, İslam dünyasına ve tüm insanlığa barış, huzur, istikrar ve refah getirmesini, dünyanın çeşitli bölgelerinde yaşanan acıların sona ermesini canı gönülden temenni ediyorum. İslam dünyası olarak çok uzun zamandır bayramları buruk karşılıyoruz Yemen, Filistin, Suriye ve Libya başta olmak İslam coğrafyasında yaşanan acı olaylar, akan kan ve gözyaşı nedeniyle yürekleri yakan, vicdanları sızlatan bir tabloyla karşı karşıyayız. Masum insanları hedef alan, kutsal yaşam hakkını hiçe sayan saldırılar, endişe ve üzüntü yaratmaktadır. Dünyanın her yerinde acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına bir an önce kavuşmasını diliyorum.

Değerli emekçi kardeşlerim,
Bir bayramımızı daha tüm dünyaya adeta diz çöktüren Covid-19 salgını sebebiyle dini ve beşerî geleneklerimize uygun olmayan bir şekilde kutlamak zorunda kalacağız. Söz konusu krizin henüz nihayete erdiğini söylemek pek mümkün gözükmemektedir. Bu nedenle, büyüklerimizle, akraba ve sevdiklerimizle bir araya gelindiği bu özel günlerde hastalığın bulaşma riski üst seviyelerde olacağından dolayı ziyaretlerimizi sınırlı tutalım. Birbirimize olan sevgimizi, saygımızı mesafemizi koruyarak gösterelim.

Öz Gıda İş Sendikası olarak biz de önlemleri en üst seviyeye çıkartarak çalışanlarımızla birlikte evden çalışma sistemine geçtik ve online toplantılar ve iş takibi ile süreci yönetmeye devam ediyoruz. Bu süreç içerisinde hem evlerinden çalışan hem de fiziken sendikamıza gelen tüm çalışanlarımıza da özellikle teşekkür etmek istiyorum.

Bu vesileyle, şahsım ve sendikamız adına, tüm çalışanların, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin Kurban Bayramı’nı yürekten kutluyor barış, mutluluk ve esenlikler içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı diliyorum.'' 

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 30 Temmuz 2020 Perşembe