Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Şehitlerimizi hain darbe girişiminin 4. yılında rahmetle anıyoruz...

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Şehitlerimizi hain darbe girişiminin 4. yılında rahmetle anıyoruz...

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye siyasal hayatında birçok darbe ile karşı karşıya kalmış, ama ilk defa bir darbe girişimi halkın gücü karşısında başarısızlığa uğramıştır” dedi.

Milletimizin huzuruna, ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına kasteden 15 Temmuz Darbe girişiminin yıl dönümündeyiz diyen Şahin; 15 Temmuz, uzun yıllardır toplumumuzun değerleri içinde kendini saklamış FETÖ terör örgütüne, onun destekçisi ve hamiliğini yapan dış güçlere karşı milletimizin dik duruşu ve şahlanışıdır” ifadelerini kullandı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 15 Temmuz hain darbe girişimimin 4. yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamasında şunları söyledi;

Türk Milleti'nin gözbebeği olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde uzunca bir süredir yuvalanan Fetullahçı Terör Örgütü denen paralel devlet yapılanması; iradelerini, vicdanlarını karanlık mahfillere kiralayarak Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne ve Türk Milleti'ne karşı en büyük ihaneti ortaya koydu. FETÖ’nün hain darbe teşebbüsü millet iradesine de yapılmış, temel hak ve özgürlüklerimizi ve tüm değerlerimizi elimizden almayı amaçlayan bir girişimdir. Demokrasimize, devlet kurumlarımıza, bayrağımıza, ezanımıza, hak ve özgürlüklerimize karşı yürütülen bu alçak girişim, milletimizin kahramanca savunması ile püskürtüldü. Genciyle, yaşlısıyla bütün bir millet; emrinde olan askeriyle, polisiyle beraber bu hain saldırıya karşı az bulunur şanlı bir direniş gösterdi.

Toplumumuzun tüm kesimleri darbeye karşı destanlar yazmıştır
Türkiye Siyasal Hayatı 1960’da, 1971’de, 1980’de yapılan darbelerle ve 28 Şubat 1997 muhtırası ile defalarca sınanmıştır. Gerek emir komuta zinciri içerisinde gerekse yalnızca bir grup asker tarafından demokratik sivil yönetimlere müdahale eden ve olumsuz etkileri yıllarca süren çalkantılı ve zor dönemleri yaşamıştır. Ama ilk defa bir darbe girişimi halkın gücü karşısında başarısızlığa uğramıştır. Cumhuriyet tarihi boyunca darbeciler ve cunta rejimlerinin sebebiyet verdiği derin acı ve üzüntüleri asla unutamayan asil milletimiz; fikir, inanç ve siyasal düşünce farkı gözetmeksizin 15 Temmuz gecesi şaha kalkmış, canı pahasına darbeye direnmiş ve göğsünü mermilere karşı siper ederek darbecilere ve yönetimi ele geçirmeye çalışanlara fırsat vermemiştir ve bu uğurda binlerce yaralı ve 251 şehit vermiştir.

Mücadeleye kararlılıkla devam edilmelidir
Bir kez daha böyle acı günler yaşamamak, bizi ayrıştıran tüm nüansları bir kenara bırakıp vatan ortak paydasında buluşup birlik ve beraberliğimizi devam ettirmekle mümkündür. Öz Gıda İş Sendikası olarak bir daha 15 Temmuz’lar yaşamamak için hukuk devletini üstün tutmamız, yargıyı bağımsız ve tarafsız kılmamız, her kademede liyakati esas almamız gerektiğine inanıyoruz. Adaletten ödün vermeden devletten bu ve benzeri yapılanmalar temizlenerek; kurum, kuruluş, siyaset ayrımı gözetilmeksizin mücadeleye inançla, kararlılıkla ve durmaksızın devam edilmelidir.

Bu vesile ile Öz Gıda İş Ailesi olarak; hain girişimin gecesinde şehit verdiğimiz sendika üyelerimizle birlikte 15 Temmuz Destanı'nı milletimize yaşatıp dünyaya gösteren tüm şehitlerimizi rahmetle, şükranla anıyoruz...

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Temmuz 2020 Pazartesi