Şahin’den maden kazası için taziye mesajı

Şahin’den maden kazası için taziye mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Şırnak’ın Çizre ilçesindeki kaçak olarak işletilen kömür madeninde meydana gelen göçük faciasının ardından yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Şırnak-Cizre’de bulunan maden ocağında meydana gelen kazada 6 maden işçimizin hayatını kaybettiğini, 1 maden işçisinin yaralı kurtulduğunu, 1 maden işçisinin de hala göçük altında olduğunu büyük üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz.

Maalesef ülkemiz sık sık bu tür acılarla karşı karşıya kalmaktadır. Türkiye’nin ölümcül iş kazalarında geldiği nokta kabul edilebilir bir durum değildir. Bu saatten sonra ne yapsak gidenleri geri getiremeyiz. Ancak faaliyete kapatılmış bir sahada meydana gelen bu kazada, ihmali ve sorumluluğu olan tüm kişileri, tüm bağlantıları ile adaletin karşısına mutlaka çıkarılmalıdır. Bu tür acıların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemler ivedilikle hayata geçirilmelidir. Bunun için de gerekli tedbirlerin alınması, mevcut önlemlerin arttırılması gerekmektedir. Dileğimiz bu tür felaketlerin bir daha yaşanmamasıdır.

Yerin metrelerce altında ekmek parasını kazanmak için ter dökerken elim bir kaza sonucu yaşamlarını yitiren madencilerimizin ailelerine, yakınlarına ve tüm Türkiye’ye baş sağlığı dileriz. ÖZ GIDA İŞ Sendikası olarak yaralı maden işçilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, mahsur durumda bulunan emekçimizin ise en kısa zamanda sağ salim kurtulmasını temenni ediyoruz.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 18 Ekim 2017 Çarşamba