Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplandı

Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplandı

Öz Gıda İş Sendikası Başkanlar Kurulu Toplantısı, 30 Haziran 2020 tarihinde Genel Başkanımız Mehmet Şahin Başkanlığı’nda Mersin Yeşilovacık Eğitim Tesislerimizde gerçekleştirildi.

Başkanlar Kurulu Toplantısına; Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar ve Sultan Murat Karadağ’ın yanı sıra Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Çorlu Şube Başkanımız Cüneyt Aydın, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı,  Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Zeki Toslu, Karaman Şube Başkanımız Adnan Gürsoy, Sakarya Şube Başkanımız Hayati Özer, Genel Merkeze Bağlı İşyerleri Sorumlumuz Hasan Çiloğlu, Rize Şube Başkan Yardımcısı Orhan Topaloğlu, Örgütlenme Dairesi Başkanımız Göksel Şengün, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf ve Uzmanımız Zeynep Vildan Gündoğan katıldı.

Uzunca bir süredir devam eden Koronavirüs (Covid-19) salgını döneminde ülkemizin yaşadığı ekonomik ve sosyal zorluklar ve bu salgının çalışanlar üzerindeki etkisi ve yeni kıdem tazminatı tasarısı ile ilgili görüşlerimiz başta olmak üzere sendikal örgütlülük, devam eden toplu sözleşme görüşmeleri, salgının örgütlü olduğumuz işyerlerine yansıması ve çözüm süreçleri, şubelerimizin ve kadın komitemizin faaliyetleri toplantı gündeminde öne çıkan bazı başlıkları oluşturdu.

Başkanlar Kurulunun açılış konuşmasını yapan Genel Başkanımız Mehmet Şahin, yeni normal sonrası yüz yüze ilk başkanlar kurulu toplantımızı gerçekleştirdiğimizi söyledi.
Şahin, 1 Haziran itibariyle ülke olarak yeni bir sürece girdik. Bu süreç normalleşme süreci olarak adlandırıldı. Dünya geneline yayılan bu salgın yalnızca insanların evlerine kapanmasına yol açmakla kalmadı üretim, ticaret, eğitim, sağlık ve kültür hayatına ağır darbeler vurdu. Halen devam eden salgın sürecini en az hasarla atlatacağımız yeni bir süreç için işverenlerimiz ile devamlı iletişim içerisinde planlarımızı gözden geçiriyoruz. Evet üretimin hızlanması, ticaretin dengelenmesi ve ekonominin düzene girmesi için normalleşme sürecine yavaş yavaş girmek durumundayız. Ancak bu normalleşme sürecinin yanlış anlaşıldığını da endişe ile izlemekteyiz. Normalleşme süreci eski alışkanlıklarımıza dönüş değildir. Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz” uyarısında bulundu.

Kıdem Tazminatında mevcut haklardan geriye dönüş olamaz
Çalışma hayatının en önemli gündemi olma özelliğini koruyan kıdem tazminatı uzunca süredir tartışılmaya devam edilmektedir diyen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “mevcut sistemde gerek yasal boşluklar gerekse olumsuz işveren uygulamaları nedeniyle çalışanların büyük bir kısmı kıdem tazminatı hakkına erişememektedir. Kıdem tazminatı konusunda kazanılmış haklardan geriye gidiş olmayacak şekilde ve her çalışanı kapsayıcı bir düzenleme yapılması gerekmektedir. Ancak bu düzenleme ilgili sosyal tarafların yani işçi ve işveren konfederasyonları ile devletin birlikte yürüteceği bir sosyal diyalog mekanizması çerçevesinde yapılmalıdır” dedi.

Başkanlar Kurulu toplantımızın devamında Genel Başkan Yardımcılarımız ve Şube Başkanlarımız gündeme dair değerlendirmelerde bulundular.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 1 Temmuz 2020 Çarşamba