Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Ayşegül Aktürk’e yapılan saldırıyı kınıyor, Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Ayşegül Aktürk’e yapılan saldırıyı kınıyor, Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Mehmet Şahin, “Öz Büro-İş Sendikası İstanbul 2. Nolu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’ün işe gitmek için evinden çıktığı esnada uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybetmesi hepimizi derinden etkiledi. Bu akıl almaz vahşeti büyük üzüntü ve nefretle kınıyor, sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.  

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Öz Büro-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’ün işe gitmek üzere evinden çıktığı sırada uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada şunları söyledi:

Türkiye’de son yıllarda korkutucu düzeylere ulaşan kadına yönelik şiddet olayları ne yazık ki tutarlı bir artma eğilimi göstermektedir. Bugün ülkemizde kadına yönelik şiddet maalesef azımsanmayacak ölçüde yaygınlaşmış adeta bir katliama dönüşmüştür. Kadına yönelik şiddetle mücadelede başta resmi kurumlar olmak üzere, yerel yönetimler ve sivil toplum örgütleri olarak hangi kadına bir el uzanıyorsa, şiddete maruz kalıyorsa o kadının yanında olmaya devam etmeli ve bu kötülüğün yaşanmaması için kararlı olmalıyız.

Öz Gıda İş Sendikası olarak kadınların temel hak ve özgürlüklerinin ihlal edilmesine yol açan her türlü davranışa, tutuma karşı, kadına yönelik şiddet ve ayrımcılığın ortadan kaldırılması mücadelemizi etkin ve kararlı bir şekilde sürdüreceğimizi kamuoyuyla paylaşıyoruz.

Emek mücadelesinde birlikte omuz omuza mücadele ettiğimiz Öz Büro-İş Sendikası İstanbul 2. Nolu Şube Sekreteri Ayşegül Aktürk’e yapılan bu akıl almaz vahşeti büyük üzüntü ve nefretle kınıyor, Cenab-ı Haktan rahmet, ailesine, sevenlerine ve Öz Büro İş camiasına başsağlığı ve sabırlar diliyoruz. Hepimizin başı sağolsun.


Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 7 Haziran 2020 Pazar