İşbaşı yaptırılmayarak haksızlığa uğrayan üyelerimiz Of Çaysan fabrikası önünde basın açıklaması yaptı

İşbaşı yaptırılmayarak haksızlığa uğrayan üyelerimiz Of Çaysan fabrikası önünde basın açıklaması yaptı

2020 yaş çay sezonunda mevsimlik işçiler birer birer iş başı yapmaya başlamasına rağmen Rize'nin Pazar ilçesinde faaliyet gösterin Ofçay fabrikasında çalışan 11 mevsimlik üyemiz işçi, işe davet edilmeyerek haksızlığa uğradı.

Bunun üzerine Doğu Karadeniz Rize Şube başkanlığımız, işbaşı yaptırılmayan üyelerimiz ile birlikte fabrika önünde basın açıklamasında bulundu.

Rize Şube Başkan Yardımcımız Orhan Topaloğlu, yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi;

“OF çay fabrikasında mevsimlik işçi olarak istihdam edilen 11 üyemiz işçi bugüne kadar iş başı yaptırılmamıştır. Hiçbir geçerli açıklama yapılmadan işe davet edilmeyen bu 11 işçinin 3 gün içerisinde yeniden işe davet edilmesini ivedilikle bekliyoruz. Sendika olarak bizler bu şekilde düşünür ve bu yönde hareket ederken üzülerek görmekteyiz ki Of Çaysan işveren ve yöneticileri asla kabul edemeyeceğimiz, müsamaha gösteremeyeceğimiz yol ve uygulamalara tenezzül etmeye çalışmaktadır.

Ülke olarak hassas ve zor günlerden geçmekte olduğumuz böyle zamanlarda ilgili her taraf özenli, dikkatli, hukuki ve ahlaki hareket etmek zorundadır. Çay sezonunun açılması ile birlikte mevsimlik çalışanlarımız işe davet edilmiş fakat sendikal örgütlenmede sendikamıza üye olmuş veya aktif mücadele yürütmüş bazı arkadaşlarımıza davet yapılmamıştır. Üstelik birim müdürlerinin 'Siz bunun sebebini bilirsiniz' diye kinayeli konuşmaları kabul edilecek bir üslup ve davranış değildir. Hukuki tüm haklarımız saklı kalmak kaydı ile Of Çaysan işverenini buradan bir kez uyarma gereği duymuştur.

Ülkenin kavga değil barışa, kaosa değil düzene, huzursuzluğa değil huzura, çatışmaya değil uyuma ihtiyacı vardır. Rızkı veren Allah’tır. Kimse kimseyi sakın ekmeği ile korkutmaya, işsizlik ve açlık ile terbiye etmeye kalkışmasın. İşe davet edilmeyen arkadaşlarımızın 3 gün içinde işe davet edilmeleri, aksi takdirde sendika olarak yapacağımız her hareket ve BAŞLATACAĞIMIZ EYLEMİN sorumluluğunun işverende olacağının bilinmesini isteriz” ifadelerini kullandı.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 29 Mayıs 2020 Cuma