Kamuoyuna Duyuru,

Kamuoyuna Duyuru,

Üyelerimize yapılan saldırıyı kınıyoruz!...

İstanbul'un Maltepe ilçesinde vatandaşlarımızın ekmek ihtiyaçlarını yetiştirebilmek adına çalışmalarına devam ederken dün akşam saatlerinde (18 Mayıs 2020) sendikamız üyesi iki fırın çalışanı silahlı saldırıya uğramıştır. Bu elim saldırı sonucunda her iki üyemizin ciddi şekilde yaralanmaları bizleri ziyadesiyle üzmüştür.

Yapılan bu menfur saldırıyı tüm teşkilatımız ve sendikamız Öz Gıda İş adına KINIYORUZ.

Tüm Dünya’da olduğu gibi ülkemizde bir pandemi sürecinden geçiyor. Bu süreçte ülke olarak seferber olmuş durumdayız. Toplumsal dayanışmaya en çok ihtiyaç duyduğumuz koronavirüs salgını döneminde yaşanan bu saldırı asla kabul edilemez.

Son yıllarda, ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan ve topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylem şeklinde adını duyuran en önemli alan şiddettir. Bu aralar sağlık çalışanlarına, meslektaşlarımıza ve yardım dağıtan insanları hedef alan saldırıların neredeyse sistematik bir şekilde arttığını gözlemlemekte ve üzüntü duymaktayız.

Malumunuz, tüm sağlık çalışanları gibi biz gıda işçileri de halkımıza karşı üstlendiğimiz sorumluluğun bilinciyle, özveriyle, cesaretle, vakarla, kararlılıkla, maruz kaldığımız her türden saldırılara rağmen imkanlar ölçüsünde, gece gündüz ayırmaksınız kesintisiz bir şekilde vatandaşlarımıza ve ülkemize olan katkımızı sürdürmekteyiz.

İnsanımıza, emekçimize, sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Kime yapılırsa yapılsın şiddet ulaştığı boyut itibarıyla artık toplumsal bir sorundur.  Kabul edilebilir hiçbir tarafı ve açıklaması yoktur. Hukuksal, sosyolojik yanları ve diğer nedenleri açısından önlem alınması gerekliliği gözler önündedir. Bu olayın milletimizin vicdanında ve hukuk karşısında gereken cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Buradan benzeri bir durumun tekrar etmemesi için tüm yetkili ve sorumlu kurumları göreve davet ediyoruz. Bizde ÖZ GIDA İŞ olarak bu tür saldırıların en asgarisinin dahi gereğini gerçekleştirmek adına sonuna kadar takipçisi olacağız.

Yaşanan bu acı hadiseyi bir kez daha nefretle KINIYOR, halen hastanede tedavi görmekte olan üyelerimiz Kadir Bozkuş ve Umut Bozkuş’a Şafi ismi şerifi hürmetine Cenab-ı Mevla’dan acil şifalar diliyoruz.  

Öz Gıda İş Sendikası
Yönetim Kurulu
Yayımlanma Tarihi: 19 Mayıs 2020 Salı