Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 'Anneler Günü' mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 'Anneler Günü' mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında "Annelerimiz aslında ilk öğretmenimiz, bu hayata bizi hazırlayan ilk arkadaşımız, bizi anlayan tek insan, karşılıksız sevmenin ne demek olduğunu her defasında öğreten yegane varlığımızdır” dedi.

Şahin Anneler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi: 

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Kadın, Anne, Baba Gibi kavramlar tek bir güne sığdırılamayacak kadar büyüktür. Bilhassa annelerimiz, kıymetini hakkını hiçbir zaman ödeyemeyeceğimiz başımızın tacıdır. Yüce Allah Kuran’da şöyle buyuruyor. “Rabbin sadece Kendisine ibadet etmenize ve anne-babanıza, Allah’ın sizi görmekte olduğu bilinci içinde mümkün olan en iyi şekilde davranmanıza hükmetti. Eğer onlardan biri veya her ikisi yaşlanmış olarak yanınızda bulunuyorsa sakın varlıklarından veya onlara hizmetten bıkkınlıkla kendilerine “Öf!” diyecek ölçüde bile kötü söz söyleme! Onları azarlama ve daima onlara karşı tatlı dilli ve gönül alıcı ol! (İsra Suresi/23)

Yine en büyük şahsiyet, en büyük insan, Rahmetenli’l-Âlemîn olan Peygamberimizin (s.a.v) hadisinde bahsettiği gibi ‘’Anne ve baba cennete orta kapıdan girmeye vesile olur veya insanı cennete ulaştıracak en iyi şey ana babaya iyilik etmektir. Artık sen o kapıyı istersen bırak istersen elinde tut. (Tirmizi 1961) diyerek annelere verilen önemi vurgulamıştır.

Bizim kültürümüzde, inancımızda anne, baba sevgisi değil bir güne bir  ömre sığdırılamayacak kadar yücedir.  Anne ve babalarımızı yılda tek bir günle değil, hemen her gün ve hatta her an hatırlanması gerektiğine inanıyorum. Anne ve babaya iyilik etmek, hizmet etmek ve gönüllerini almak -Allah’a ibadetten sonra başka hiçbir davranışla elde edilemeyecek bir sevaptır.

Velhâsıl;
Olmalı harcı sağlam, baba evin direği,
Olmalı sımsıcak gül, anne evin yüreği...

Bu vesile ile yüreğindeki sınırsız sevgi ve şevkat olan bütün annelerin, anneler gününü kutluyor, Ahirete göç etmiş tüm annelerimizi rahmetle yad ediyorum.” Annelerimizin kıymetini bir gün değil her gün bilmek ümidi ile…

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Mayıs 2020 Pazar