Rize Şube Başkanımız Bursalı: ''Çaykur'da saat ücretlerinde 150TL artış sağladık''

Rize Şube Başkanımız Bursalı: ''Çaykur'da saat ücretlerinde 150TL artış sağladık''

Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Çaykur ve sendikal tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ve yeni başlayacak işçiler de dahil tüm işçilerin saat ücretlerine aylık 150 TL’lik bir kazanım sağladıklarını söyledi.

Çaykur mevsimlik işçileri için büyük önem arz eden ek protokol hakkında açıklama yapan Öz Gıda İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanı Hasan Fehmi Bursalı; "Çaykur’da çalışan Öz Gıda İş üyesi emekçi kardeşlerimiz; Genel Merkezimiz ve Rize Şubemizin yoğun mücadelesi sonucunda 2019-2020 Toplu İş Sözleşmesine konulan 01.01.2020 tarihinden itibaren Çaykur Skala düzenine geçecektir" maddesine istinaden, Hak-İş Konfederasyonumuzun desteği ile Aile, Çalışma ve Sosyal Politikalar Bakanlığımız ve TÜHİS ile imzaladığımız ek çerçeve protokol anlaşmasıyla 2020 yılı içerisinde yeni işbaşı yapacak işçiler de dahil tüm işçilerimizi kapsayacak saat ücretlerimize eşit bir şekilde yansıyacak aylık 150 TL’lik bir kazanım elde ettik. Bu kazanımın saat ücretlerine yansıması, 0,67 krş olacağından gece çalışmalarına, bayram çalışmalarına ve ikramiyelerimize de katkısı olacaktır. Bu protokolün Sendikamız ve emekçi kardeşlerimize hayırlı olmasını diliyoruz" açıklamasında bulundu.

Bugüne kadar T.İ.S. görüşmelerinin Kamu-İş Sendikası ile gerçekleştirildiğini ancak Kamu-İş kapatılınca Bakanlığın yetkiyi TÜHİS'e verdiğini belirten Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, " TÜHİS Genel Kurulunun yapılması bu zamana denk geldiğinden dolayı ek çerçeve protokolü anlaşmamızın gecikmesine sebebiyet vermiştir. Bu nedenlerden dolayı imza altına almış olduğumuz toplu iş sözleşmesi 01.03.2020 tarihinden itibaren geçerli olacaktır. Dünyayı etkisi altına alan COVID-19 virüsü ile dünyada ve ülkemizde olağan üstü bir mücadelenin verildiği şu günlerde Çalışma Bakanlığımızın daha önce vermiş olduğu sözü yerine getirmiş olması bizi son derece memnun etmiştir. Bizler de emekçi kardeşlerimize vermiş olduğumuz sözü yerine getirmiş olmanın haklı onurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 24 Nisan 2020 Cuma