Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Virüs fırsatçısına fırsat verilmemeli'

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: 'Virüs fırsatçısına fırsat verilmemeli'

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Akit Gazetesi Muhabiri Resul Ekrem Şahan’a Koronavirüs salgını nedeniyle gıda ürünlerine karşı alınan tedbirlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Korona tedbirlerini artırmaya devam eden Türkiye, market, pazar ve manavlarda ambalajsız ürünlerin seçilemeyeceği kararını aldı. Esnaf, seçip alamamayı fırsat bilip, suiistimalde bulunmamalı. Vatandaşa istediği meyve sebzeyi vermeli. Yetkililer, denetimlerle kontrolleri artırmalı” dedi.

“Yüzyılımızın en vahim olaylarından birisi ile yüz yüzeyiz” diyen Şahin, “İnsan sağlığı her şeyin önünde. Hükümetimizin ve yetkili otoritelerin kararlarına ve tavsiyelerine harfiyen uyulması gerekiyor. Biz kendi üyelerimize gerekli açıklamaları yaptık. Çünkü paniğe kapılmadan hayatın devam etmesi gerekiyor. Bu hususta sağlıktan sonra gelen gıda sektörüdür” diye konuştu.

Meyve ve sebzelere temas risk
Sağlığın önemini vurgulayan Şahin, “Özellikle gıda sektöründeki firmalar ve çalışanlar sağlığı ön plana alması gerek. Durumdan nemalanmak isteyen fırsatçılara da mahal verilmeyerek, önüne geçilmesi gerekiyor. Halka açık pazarlarda vatandaşın gelip, meyve sebzelerle temas edip, daha sonra yerine bırakması, bir risk oluşturabilir. Pazarlarda mal satan esnaflar da seçip alamamayı fırsat bilip suiistimalde bulunmamalı. Vatandaşın istediği meyve sebzeyi onun istediği şekilde satması gerekir. Vatandaşlar ön tarafta gördüğü meyve sebzeyi alamamaktan şikayetçi. Bu konuda kontrol ve denetimin artırılması lazım. Özellikle gıda satım yerlerinde kontrol ve denetimlerin artırılması gerekiyor. Vatandaşın endişeleri giderilirse alınan kararlar ve tedbirler daha yüksek bir derecede yerine getirilir” ifadelerini kullandı.

Basın Bürosu

https://m.yeniakit.com.tr/amp/haber/1136664/virus-firsatcisina-firsat-verilmemeli
Yayımlanma Tarihi: 22 Mart 2020 Pazar