Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Koronavirüs’ün paniğe yol açmaması için azami dikkat göstermeliyiz’

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ‘Koronavirüs’ün paniğe yol açmaması için azami dikkat göstermeliyiz’

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye'de birçok koronavirüs vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Tüm vatandaşlarımız ve üyelerimiz, Resmi kurumlarımız dışında hiçbir bilgiye de itibar etmesin” dedi. 

Şahin, Koronavirüs hastalığının ülkemizde de görülmesi nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlarımız hastalığın sınırlarımızdan içeri girmesini engellemek için gereken bütün önlemleri almış ve bu sayede ülkemiz, korona virüsünün en son girdiği coğrafyalardan biri olmuştur.
Çin'in Wuhan Eyaleti'nde görülüp daha sonra tüm dünyaya yayılan yeni tip Koronavirüs salgınıyla ilgili olarak erken davranan Türkiye, havalimanları ve sınır kapılarında gerekli tedbirleri almış, virüsün ülkemizde yayılmasını bugüne kadar geciktirmiştir.

“Koronavirüs, alınacak tedbirlerden daha güçlü değil…” 
Sonuçta giderek dünyaya yayılan bir virüs var. Bu sebeple, hastalık hakkındaki korku ve endişenin paniğe yol açmaması için azami dikkat göstermeliyiz. Dolayısıyla kontrollü olmak zorundayız. Enfeksiyonun kaynağı yurt dışından yani Çin. Şimdi yeni kaynaklar oluşuyor. Şimdi yapmamız gereken hayatımızı tedbirler doğrultusunda bir düzene sokmaktır. Bu küresel soruna karşı ulusal bir mücadele vereceğiz. Risk somut, tedbirler ise basit. Koronavirüs, alınacak tedbirlerden daha güçlü değil. 

Bugüne kadar ülkemize özellikle Bilim Kurulunun önerileri ve Sağlık Bakanlığımızın aldığı kararlarla bu salgının girişi önlendi. Bundan sonraki süreçte özellikle yanlış kanıya sebep olabilecek üsluplara güvenilmemesi ve herkesin Bakanlık, Uzman Kadro ve Bilim Kurulunun önerileri ve bilgilendirmelerine kulak vermesinin daha önemli olduğunu ifade etmek istiyorum.

“Koronavirüsten korunma kurallarına mutlaka uyalım…”
Şuna dikkat etmemiz gerekiyor; bu enfeksiyon bir grip gibi bulaşıyor. Yurt dışına lütfen zorunlu olmadıkça çıkmayalım. Bakanlığımızca bildirilen koronavirüsten korunma kurallarına mutlaka uyalım. Özellikle şu dönemde kişisel hijyen ve el yıkaması son derece önemli. Normal sabunla 20 saniye yıkamanın yeterli olduğunu, tek kullanımlık mendilleri kullanma, mendil olmadığında dirsek içinin kullanılabileceğini ve bu dönemde mümkün mertebe bir metreden daha yakın mesafede olunmaması gerektiğini, gripli olanların mutlak maske kullanması gerektiğini söylüyoruz.

“Resmi kurumlarımız dışında hiçbir bilgiye de itibar etmeyelim...” 
Bir kez daha önemle altını çiziyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin, başta Sağlık Bakanlığı olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşlar gereken bütün önlemleri almıştır. Bir takım sosyal medya mecralarında yer alan, Türkiye'de birçok koronavirüs vakalarına rastlandığına yönelik iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Tüm vatandaşlarımızın ve üyelerimizin Sağlık Bakanlığımız başta olmak üzere resmi kaynakları dikkate almaları, bunun dışında konu ile alakalı yapılan açıklamalara ya da ortaya atılan iddialara itibar etmemelerini önemle rica ediyorum.

El birliği ile bu zorlu dönemi de inşallah atlatacağız. Bu çerçevede çok ciddi gayret gösteren, sağlık çalışanlarına, bilim kurulumuza ve Sağlık Bakanlığına Sendikamız Öz Gıda İş ve üyelerimiz adına teşekkür ediyoruz. 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 13 Mart 2020 Cuma