İşyeri düzeyindeki eğitimlerimiz Çorlu’da devam ediyor!

İşyeri düzeyindeki eğitimlerimiz Çorlu’da devam ediyor!

Sendikamızın 2020 yılı eğitim faaliyetleri kapsamında İş Kanunu ve Toplu İş Sözleşmesi süreçlerini içerisine alan eğitimimiz, kadın komitemizin de katılımı ile Çorlu şubemize bağlı Upfield ve Algida Dondurma fabrikalarında düzenlendi.

9 Mart 2020 Pazartesi günü düzenlenen eğitimlerin açılışını Eğitimden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sultan Murat Karadağ yaptı. Karadağ konuşmasında, “Öz Gıda-İş Sendikası olarak üyelerimizin yetkinliklerinin ve yeterliliklerinin artırılması için mücadele ediyoruz. İş yaşamının tüm hak ve ödevlerini düzenleyen İş Kanunu, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ve en önemlisi de Toplu İş Sözleşmelerimiz bizler için hayati önem taşımaktadır ve toplu is sözleşmelerimizle sağlanan hakları bilmemiz gerekmektedir. Bu sebeple Türkiye’nin dört bir yanındaki tüm üyelerimize bu eğitimleri ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

Eğitimler, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan’ın, “İş Kanunu, Fazla Çalışmalar, Kıdem ve İhbar Tazminatı” başlıklı konulardaki sunumu ile başladı ve soru-cevap şeklinde devam etti.

Eğitimlerin devamında Kadın Komitesi Başkanımız Aybüke Bengü Özmutaf öncelikle Algida Dondurma Fabrikası’nda çalışan kadın üyelerimizle üretim sahasında bir araya geldi. Daha sonra ise İstanbul 1 Nolu Şubemize bağlı CCC Sakız ve Şekerleme Fabrikası’nda çalışan kadın üyelerimize sendikamız ve konfederasyonumuz bünyesinde yapılan kadın komitesi faaliyetlerine ve işyerlerinde kadınların yaşadıkları sorunlara ilişkin geliştirdiğimiz sendikal çözüm yollarına ilişkin bilgilendirmede bulundu.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Mart 2020 Salı