Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ankara Şube Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Ankara Şube Temsilciler Meclisi'ne katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 5 Ocak 2020 tarihinde yapılan Ankara Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına katılarak işyeri sendika temsilcilerimiz ile bir araya geldi.

Ankara Şube Başkanlığımız, 2020 yılının ilk Temsilciler Meclisi Toplantısını sendikamız genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Şube Başkan Yardımcılarımız İlhan Öztürk, Gencay Demir, Fatih Öztürkten, Erhan Coşkun, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan ile Ankara Şubemizin örgütlü olduğu Ülker Bisküvi, AOÇ, Ankara Halk Ekmek, Aytaç, ESK Genel Müdürlük,  ve Sincan Kombina, Hero Baby, Unmaş, Ankara Un ve Kavacık Memba Suları işyerlerinde çalışan işyeri sendika Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz katıldı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, temsilcilerimize hitaben yaptığı konuşmasında dünya ve Türkiye gündemindeki son gelişmeleri ve kronikleşmiş sorunlarımızı değerlendirdi. Konuşmasının ikincisi kısmında ekonomik sistemin haritasını ortaya çıkaran Şahin, buna paralel olarak işletmelerin durumu, işçi çıkartma, konkordato ve işsizlik oranlarında meydana gelen artışın sebeplerinden örnekler vererek bu sorunlara yönelik insani ve sendikal anlamda bakış açımızı anlattı.

Öz Gıda İş’i kurumsallaştırma yolunda epey mesafe kat edildiğini ve bu konuda örnek bir sendika olduğumuzu söyleyen Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Merkez ve teşkilatımız olarak tek bir kriterimiz var işçi arkadaşlara hizmetkar olmaktır. Sırtımızda büyük bir vebal var. Bütün mülâhazalar bir tarafa işçinin bir günlük yevmiyesinin vebali bizim sırtımızda. Bu vebal hiçbir şeyle ölçülmez. Onun hesabını hepimiz tek tek vereceğiz. O yüzden siz temsilcilerimiz birbirimize destek olalım, gayret edelim, bu aidatlarımızın üyelerimize hizmet olarak geri dönmesi için hep beraber çalışalım" dedi.

Ayrıca kayıt dışı, çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, kıdem tazminatı fonu, taşeron sorunları, sendikamızın örgütlenmesinin önemi, kadın hakları, EYT, imzaladığımız toplu iş sözleşmeleri ve Mersin’de yapılan eğitimlerimiz hakkında değerlendirmelerde bulunan Şahin, temsilcilerimizden gelen soruları da yanıtladı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in toplantıdan ayrılmasından sonra, çalışma hayatında yaşanan sorunlar hakkında karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca işletmelerdeki sorunlar ve talepler, yeni bağıtlanacak toplu iş sözleşmeleri ile ilgili değerlendirmeler, şubenin yaptığı faaliyetler, örgütlenmeler ve yapılması planlanan sosyal aktiviteler masaya yatırıldı.

Daha sonra, Eğitim ve Mevzuat Daire Başkanımız Mustafa Erdoğan, 2020 yılında doğan ödeme kalemlerinden Asgari Ücret, AGİ tutarları, Vergi Dilimleri, Engelli İşçi Vergi İndirimleri, Kıdem Tazminatı Tavanı Askerlik Borçlanması, Doğum Borçlanması ve İsteğe Bağlı Sigorta Miktarları, hakkında sunum yaptı ve temsilcilerimizden gelen soruları yanıtladı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 5 Şubat 2020 Çarşamba