Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den Elazığ depremi için 'geçmiş olsun' mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den Elazığ depremi için 'geçmiş olsun' mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depreme ilişkin geçmiş olsun mesajı yayınladı.

Şahin, “Elazığ'da meydana gelen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza en kalbi duygularımla acil şifalar diliyorum” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin mesajının devamında şunları söyledi.

Türkiye’nin Merkez üssü Elazığ ili başta olmak üzere çevre illerde de ciddi yıkıma ve beraberinde can kayıplarına neden olan deprem nedeniyle büyük bir üzüntü içerisindeyiz.

Ne yazık ki Türkiye en aktif deprem kuşaklarından birinin üzerindedir. Depremin olmasını engelleyemiyoruz, ancak tedbirler alıp yıkımın önüne geçmek ve özellikle de can kaybını ve yaralanmayı en aza indirmek elimizdedir. Bilimsel verilerin ve yaşanan bunca acı tecrübelerin ışığında gerekli önlemleri almaya devam etmeli ve tüm Türkiye’nin yönetmeliklere uygun şekilde yeniden yapılanması için hazırlıklarımızı hızla yapmalıyız uyarısını bir kez daha yapmanın faydalı olacağı inancındayım.

Bir çok yaralı ve can kaybına neden olan bu büyük felakette, tüm teşkilatımızla başta AFAD ve Kızılay olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızın her daim yanındayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza şahsım ve sendikamız adına Cenabı Haktan rahmet, yaralılarımıza en kalbi duygularımla acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi her türlü felaketlerden uzak tutsun. Hepimizin başı sağolsun.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 25 Ocak 2020 Cumartesi