OFÇAY çalışanları emek ve demokrasi mücadelesi saflarına hoş geldiniz

OFÇAY çalışanları emek ve demokrasi mücadelesi saflarına hoş geldiniz

Sendikamız Öz Gıda İş’in, sektörün ileri gelen markalarından biri olan OFÇAY’da uzunca bir süredir işçilerle beraber yürüttüğü örgütlenme çalışmaları başarıyla sona erdi. OFÇAYSAN A.Ş. işletmesinde çalışan işçiler anayasal ve yasal haklarını kullanarak sendikamıza üye oldular.

Bunun akabinde OFÇAY’da çoğunluğu sağlayan sendikamız, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na 21 Ocak 2020 tarihinde çoğunluk yetki tespiti başvurusunda bulundu.

Bugün saflarımızda mücadele etme kararlılığı gösteren 5 fabrika, 1 çay ve 1 şeker paketleme tesisinde çalışan 1001 OFÇAY işçisi ile birlikte süreci ilmek ilmek örerek demokrasi mücadelesinde zafer kazandık. Onlar bize güvenerek yola çıktılar; biz de onlara güveniyor ve bu zorlu ancak bir o kadar da onurlu mücadeleyi hep birlikte tamamına erdireceğimize tüm kalbimizle inanıyoruz.

OFÇAY işçilerinin özgür iradeleri ile attığı bu adım ekmeğimiz, işimiz, aşımız ve geleceğimiz için çok önemli bir adımdır. Sendikamızı tercih eden OFÇAY işçilerinin gelecekle ilgili beklentileri artık bizim sorumluluğumuzdadır.

OFÇAYSAN A.Ş.’de sürdürülen örgütlenme çalışmalarında önemli mesafe kat eden ÖZ GIDA İŞ; işçisi, sendikası ve işvereniyle daha çok üretim, daha güvenli bir ortam için güç ve gönül birliği arzu ediyor, bu zorlu mücadelede büyük emek sarf eden, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Doğu Karadeniz Rize Şube Başkanımız Hasan Fehmi Bursalı, Şube Başkan Yardımcılarımız Orhan Topaloğlu, Necdet Hacıosmanoğlu, Fatih Kandemir, Şube Yönetim Kurulumuz, sendikamızın örgütlenme dairesi, temsilcilerimiz ve gücümüze güç katan OFÇAY çalışanlarına teşekkür ediyor, ÖZ GIDA İŞ’e HOŞ GELDİNİZ diyoruz.


Artık ÖZ GIDA İŞ sizlerle daha büyük, sizler sendikayla daha güçlü olacaksınız.
Yayımlanma Tarihi: 22 Ocak 2020 Çarşamba