MESYEB olarak Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayının üçüncüsüne katıldık

MESYEB olarak Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayının üçüncüsüne katıldık

Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından düzenlenen Çalışma Hayatında Mesleki Yeterlilik Çalıştayının üçüncüsü 11-12 Aralık 2019 tarihlerinde Ankara’da gerçekleştirildi. Çalıştaya ÖZ GIDA-İŞ MESYEB İktisadi İşletme Müdürü Eda Güner ve Belgelendirme Birim Sorumlusu Sinan Özenç Dalgıç’ın katıldı.

Çalıştayın ilk gününde Konfederasyonumuz Hak-İş’in Genel Başkanı Sayın Mahmut Arslan’da bir konuşma yaparak; konfederasyon olarak MYK'nın kuruluşuna her aşamasında katkı verdiklerini, bundan sonra da kurumun misyonunun daha ileriye taşınması noktasındaki çalışmaları destekleyeceklerini belirtti. HAK-İŞ’in sınav ve belgelendirme merkezinin çalışmaları hakkında da bilgi veren Arslan, özellikle konfederasyon olarak belge zorunluluğunda yer alan sınav ve belgelendirme teşviklerinin süresinin uzatılmasının iş dünyası ve çalışanlar açısından önemli olduğu vurguladı.

Çalıştayda açılış konuşması yapan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Zehra Zümrüt Selçuk “İşsizlikle mücadele edebilmek ve istikrarlı büyümeyi sağlamak için, işgücü piyasasında arz-talep dengesini sürdürülebilir bir niteliğe kavuşturmak durumundayız. Bunun için, öncelikle değişik sektörlerdeki nitelikli insan ihtiyacını arttırmamız gerekiyor” dedi.

Çalıştayın öğleden sonra teknik bilgilendirme bölümde ise, 2019 yılı sınav ve belgelendirme faaliyetleri MYK Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Ordukaya, YBK Paydaş Çalıştayı Sonuç Raporu Sınav ve Belgelendirme Dairesi Başkanlığı Birim Koordinatörü Sayın Elif Özlem Babaoğlu, MYK Denetimlerinde karşılaşılan hususlar ise Denetim Dairesi Başkanı Sayın Nuri Bilseloğlu tarafından katılımcılar ile paylaşılmış ve katılımcılardan gelen sorular yanıtlandı.

Çalıştayın ikinci gününde ise; yetkilendirilmiş belgelendirme merkezi temsilcileriyle belgelendirme süreçlerinde yaşanan sorunları ve çözüm önerilerini konuşmak, ortak bir yol haritası belirlemek ve mevcut durumu analiz etmek amacıyla 4 ayrı oturum düzenlenmiştir. Çalıştay MYK Başkanı Sayın Adem Ceylan’ın kapanış oturumu ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Aralık 2019 Perşembe