Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 25 Kasım Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 25 Kasım Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, "kadına yönelik şiddetin son bulması, çalışma ortamında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve tüm kadın emekçiler için insana yakışır iş, gelir ve sosyal güvencenin olduğu çalışma koşullarının oluşturulması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 25 Kasım “Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü” dolayısıyla yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.

"Kadına yönelik şiddet, ulusal ve uluslararası tüm gelişmelere rağmen, coğrafi sınır, ekonomik gelişmişlik ve öğretim düzeyine bakılmaksızın tüm dünyada ve kültürlerde yaygın olarak görülen evrensel bir sorundur. Kadınları, çocukları, aileyi ve toplumu olumsuz olarak etkileyen kadına yönelik şiddet fiziksel, cinsel, psikolojik ve ekonomik pek çok farklı biçimde karşımıza çıkmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele; çok yönlü, bütüncül bir yaklaşımı ve toplumun tüm kesimlerinin ortak ve kararlı mücadelesini gerektiren bir süreçtir.

Kadınlar çalışma hayatında da şiddete maruz kalmaktadır ve psikolojik şiddet işyerlerinde en çok kadınları hedef almaktadır. Cinsiyet ve fırsat eşitliğini sağlamak kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddetin son bulması için olmazsa olmazdır. Öz Gıda İş Sendikası olarak işyerlerinde kadına yönelik şiddetin son bulması, çalışma ortamında kadın-erkek eşitliğinin sağlanması ve tüm kadın emekçiler için insana yakışır iş, gelir ve sosyal güvencenin olduğu çalışma koşullarının oluşturulması için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da mücadele etmeye devam edeceğimizi belirtiyor ve şiddetin her türlüsüne HAYIR diyoruz."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Kasım 2019 Pazartesi