Sendikamız, Yıldız Holding’in 'Kırk Hadis Sergisi'ne katıldı

Sendikamız, Yıldız Holding’in 'Kırk Hadis Sergisi'ne katıldı

Yıldız Holding organizatörlüğünde Diyanet İşleri Başkanlığı öncülüğünde ünlü Hattat Hüseyin Kutlu ve öğrencileri tarafından el emin, samimiyet ve güven temalı hadislerden ilham alınarak hazırlanan serginin açılışı Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu'nda gerçekleştirildi. 

Yıldız Holding Çamlıca Seminer ve Sergi Salonu'ndaki açılışa, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Abdulhalik Damar, İstanbul I Nolu Şube Başkanımız Zeki Toslu, Gebze Şube Başkanımız Ramazan Gülpolat, Petrol İş Genel Başkanı Kudret Örgel, iş, sanat ve medya dünyasından çok sayıda davetli katıldı.

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Ülker, açılışta yaptığı konuşmada, hat ve tezhibin, İslami sanatların en önde gelen parçalarından olduğunu söyledi.

"En önemli toplumsal ihtiyaçlara cevap olacak kıymetli hadisler"
Toplumda güzel örneklerin çoğaltılmasına ihtiyaç olduğunu aktaran Ülker, "Sergide yer alan eserlerde en önemli toplumsal ihtiyaçlara cevap olacak kıymetli hadisler yer almakta. Peygamberimizin sözleri ve onun hayata bakışını, toplum için tavsiyelerini bulacaksınız." dedi.

Hüseyin Kutlu tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının öncülüğünde klasik üslupla hazırlanan sergide 18 hattat ve 21 müzehhibin üretimleri yer alıyor.

Mevlid-i Nebi Haftası vesilesiyle açılan sergi, Hz. Muhammed'in tüm dünyaya iyilik yayan, doğru davranışları teşvik edici hadisi şeriflerinden ilhamla hazırlanan eserlerden oluşuyor.

Etkinlikte ayırca, Arapçanın yanı sıra Türkçe, Japonca, Çince, Rusça, İspanyolca, Fransızca, İngilizce, Farsça ve Almanca tercümelerle sergiye paralel olarak hazırlanan "Kırk Hadis" kitabının tanıtımı da yapıldı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 12 Kasım 2019 Salı