Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 10 Kasım mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin'den 10 Kasım mesajı

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’i, ebediyete irtihalinin 81. yıldönümünde saygı ve rahmetle yad ediyoruz" dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin yayınladığı yazılı mesajında şu ifadelere yer verdi.
“Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, liderlik vasıfları ve milletiyle beraber verdiği hür ve bağımsız bir vatanda yaşama mücadelesi yalnız bize değil tüm mazlum milletlere örnek olmuş, Türk milletinin sarsılmayan sevgisi yanında, dünya milletlerinin de haklı saygısını ve sevgisini kazanmış, gönüllerde taht kurmuştur.

Onun şahsiyetini yücelten sadece vatan kurtarıcılığı ve tam bağımsızlığına sahip istikrarlı bir devlet kuruculuğu da değildir. O emperyalist devletlerin pençesinden kurtardığı vatanın ve yeniden kurduğu devletin sonsuza dek yaşayabilmesi için hayata geçirdiği inkılap ve reformlar ile demokratik, modern, özgür ve refah Türkiye'nin temellerini atarak modernleşme sürecini başlatmış olmasıdır. Milli irade, demokratik işleyiş zaman zaman kesintilere uğrasa da ülkemiz bugün Gazi Mustafa Kemal’in işaret ettiği demokratik hedefler doğrultusunda önemli mesafeler kat etmiştir.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşuyla belirlenen ideallere ulaşma bağlamında temel hedefimiz, Türkiye’nin, Cumhuriyet ideallerine bağlı kalarak daha itibarlı ve daha güçlü bir ülke olma yolunda hızla ilerleyip ülkemizin Atatürk'ün öngördüğü muasır medeniyetler seviyesine geçmesini sağlamaktır.

Bu inançla, ebediyete irtihalinin 81 yıl dönümünde büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha şükranla anıyor, bütün Öz Gıda İş Sendikası üyelerini sevgiyle selamlıyorum.”

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 8 Kasım 2019 Cuma