Cumhuriyetimizin 96. yılını kutluyoruz

Cumhuriyetimizin 96. yılını kutluyoruz

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, “Bizler, çalışanlar olarak, çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmayı sağlayarak, bölgesine demokrasi bakımından ilham kaynağı olmuş, Cumhuriyetin 96 yıllık şanına uygun bir Türkiye talep ediyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyetin ilanının 96. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Cumhuriyet ilanı yalnız Türk ulusu için değil, geri bırakılmış tüm uluslar ve medeniyet tarihi için de üzerinde dikkatle durulmaya değer bir devrimdir. İstiklal Harbi’nin bizzat Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından yokluklar, imkânsızlıklar içinde sevk ve idare edilmesi ile kazanılan büyük zafer sonrasında Cumhuriyetin ilan edilmesi, ülkemizin kuruluş felsefesinde millet iradesinin tecelli ettiğinin en açık göstergesidir.

Köklü tarihimizden, zengin kültürümüzden ve vefakâr milletinden güç alan Cumhuriyetimiz, yakın coğrafyamız ve topraklarımızda son dönemde yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, bölgesine demokrasi bakımından ilham kaynağı olmuştur. Bugün, dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların umut kapısı Türkiye'dir. Eli kanlı terör örgütlerinin hedefi olmamızın da sebebi en başta budur.

Ülkemizin yakın tarihine bakıldığında defalarca millet iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını gördük, Özellikle milli iradeye yapılan darbeler neticesinde ülkemiz demokrasi ve kalkınma yolunda ciddi oranda sekteye uğradı. Öz Gıda İş Sendikası olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yeter ki gücümüzün, potansiyelimizin, kapasitemizin farkına varalım, birlik ve beraberliğimizi koruyalım. Binlerce yıllık devlet geleneğine ve büyük devlet olmanın tecrübe, hafıza ve refleks mirasına sahip Türk Milleti, gelişen ekonomisi, kültürel değerleri ve demokrasisi ile uluslararası düzende hak ettiği yeri mutlaka alacaktır.

Başta Cumhuriyetimizin kurucusu, Kurtuluş Savaşımızın muzaffer komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu aziz vatan topraklarının müdafaası için toprağa düşen kahraman şehitlerimize, tüm gazilerimize Rabbimden rahmet ve mağfiret diliyorum. Bizler, çalışanlar olarak, çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmayı sağlayarak, bölgesine demokrasi bakımından ilham kaynağı olmuş, Cumhuriyetin 96 yıllık şanına uygun bir Türkiye talep ediyor, milletimizin ve tüm çalışanlarımızın Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 25 Ekim 2019 Cuma