Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 3. Uluslararası Sendikalar ve Mesleki Örgütler Konferansına katıldı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin HAK-İŞ ve MEMUR-SEN’in ev sahipliğinde gerçekleştirdiği 3. Uluslararası Sendikalar Konferansı “Kudüs İçin Hep Birlikte” temasıyla 22 Ekim 2019 tarihinde Ankara’da gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

Konferansa Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Başkanlığı’nı da yürüten Genel Başkanımız Mahmut Arslan, MEMUR-SEN Genel Başkanı Ali Yalçın, Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Eski Başbakan Yardımcısı AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Filistin Devleti Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa, Kudüs Valisi Adnan Ghaith, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği Genel Sekreteri Abdala Khaled Abdalla Obeidat, HAK-İŞ Hak-İş Genel Başkan Yardımcıları Dr. Osman Yıldız, Yunus Değirmenci, Av. Hüseyin Öz, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Tevfik Ali Hançeroğlu, Abdulhalik Damar, Sultan Murat Karadağ, Teşkilatımızın Şube Başkanları, konfederasyonumuza bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri, il başkanları, üyelerimiz ve basın mensupları katıldı.  

Konferansa katılan davetliler ve birlik üyeleri, birliğin İstanbul’da iki büyük uluslararası konferans gerçekleştirmenin yanı sıra Cenevre’de Birleşmiş Milletler binası önünde uluslararası bir protesto eylemi, Lübnan Cumhurbaşkanı dahil olmak üzere BM Genel Sekreteri Antonia Guterres’e Filistin ve Suriye’de hapishanelerdeki mahkumların durumu ile ilgili çağrı mektubunun yazılması gibi bir dizi etkinlik ve eylemi başarıyla gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 22 Ekim 2019 Salı