CHP ile DİSK İstanbul Halk Ekmek'i bastılar

CHP ile DİSK İstanbul Halk Ekmek'i bastılar

Zamlar ve işçi kıyımlarıyla gündemde olan CHP’li İBB yönetimi, bir skandala daha imza attı. DİSK’e bağlı Gıda-İş sendikası, CHP üyeleriyle birlikte Halk Ekmek’in fabrikasını bastı. İstanbul Halk Ekmek’te Hak-İş’e bağlı Öz Gıda İş Sendikası, yetkili sendika olduğu için fabrikaya girişe izin vermedi. Yetkili sendika Daire Başkanı Göksel Şengül, "40 yıldır hiçbir siyasi partinin desteğini almadık. Ancak önceki gün gördüğümüz manzara karşısında şoke olduk. Bir partinin meclis üyeleri, bir sendika başkanıyla fabrikaya gelerek açıkça taraf olduğunu gösterdi." dedi.

Vatandaşın ekmeğinin yanı sıra işçilerin ekmeğine de göz koyan, işçiye önce sendikal baskı yapan, ardından da işten çıkaran CHP'li İBB yönetimi, önceki gün İstanbul Halk Ekmek'in (İHE) Cebeci fabrikasında bir skandala imza attı.

FABRİKAYI BASTILAR
DİSK'e bağlı Gıda-İş Sendikası'nın Başkanı Seyit Aslan ve beraberindeki heyet, İHE'nin fabrikasını bastı. Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası, yetkili sendika olmasından dolayı Seyit Aslan ve beraberindeki heyetin fabrikaya girmesine izin vermedi. Bunun üzerine Gıda-İş Sendikası üyeleri, Sultangazi CHP Meclis üyeleriyle birlikte fabrika önünde provakasyon yaptı.

CHP AÇIKÇA DİSK'IN TARAFINDA
Hak-İş'e bağlı Öz Gıda İş Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, "Biz Bedrettin Dalan döneminden beri burada yetkili sendikayız. 40 yıldır hiçbir siyasi partinin desteğini almadık. Ancak önceki gün gördüğümüz manzara karşısında şoke olduk. Bir partinin meclis üyeleri, bir sendika başkanıyla fabrikaya gelerek açıkça taraf olduğunu gösterdi" dedi.

"ŞOKE OLDUK"
DİSK Gıda-İş Sendikası yöneticilerinin işçilere üyelik baskısı yaptığını anlatan Şengün, şöyle konuştu:

"'Artık parti değişti. AK Partili işçileri işten çıkaracağız. Buradaki sendikayı da göndereceğiz' şeklinde söylemlerle işçi arkadaşlarımızı provoke etmeye çalışıyorlar. İşçi arkadaşlarımız, önceki gün iş çıkışı, bu tavırları nedeniyle DİSK'i protesto etti."

İBB'DEN ÇIKARILAN İŞÇİLERE DE "DİSK'E YE OLUN İŞTEN ÇIKARILMAYIN" DENİLMİŞTİ
CHP'li İBB yönetiminin işçi kıyımı nedeniyle belediye önünde ekmek nöbeti tutan Eyüp Karga, "İSPARK'ta yetkili sendika HAK-İŞ'ti. Benim de üyeliğim vardı. Biz kovulmadan 1,5 ay önce, seçimlerden hemen sonra DİSK'ten temsilciler geldi. 'Bizim Genel Başkanımız, Ekrem İmamoğlu'ndan teminat aldı. DİSK'e geçenler işten kovulmayacak' dediler." İfadelerini kullanması CHP'nin DİSK ile olan iş birliğini açıkça gözler önüne serdi.

Kaynak: ahaber
 
Yayımlanma Tarihi: 13 Eylül 2019 Cuma