ESK Toplu İş Sözleşmesi değerlendirme toplantısı sendikamız genel merkezinde yapıldı

ESK Toplu İş Sözleşmesi değerlendirme toplantısı sendikamız genel merkezinde yapıldı

Öz Gıda İş ile Türk Ağır Sanayii ve Hizmet Sektörü Kamu İşverenleri Sendikası (TÜHİS) arasında imzalanacak olan Et ve Süt Kurumu’nda (ESK) çalışan işçileri ilgilendiren 16’inci Dönem Toplu İş Sözleşmesi değerlendirme toplantısı, temsilcilerimiz ve genel merkez yöneticilerimiz arasında sendikamız genel merkezinde 6 Eylül 2019 tarihinde yapıldı.

Toplantı süresince tüm başlıkların detaylarıyla görüşüldüğü TİS değerlendirme toplantısına Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Genel Başkan Yardımcılarımız Tevfik Ali Hançeroğlu, Sultan Murat Karadağ, Ankara Şube Başkanımız Duran Çiçek, Ankara Şube Başkan Yardımcımız İlhan Öztürk, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlük, Sincan Kombinası, Adana, Ağrı, Diyarbakır, Denizli, Erzincan, Erzurum Sakarya, Yozgat ve Van Kombinalarının işyeri Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz katıldı.

Toplantıda temsilcilerimize hitaben bir konuşma gerçekleştiren Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Toplu iş sözleşmesinin kısa süre içerisinde sonuçlandırılması için yönetim olarak çabalıyoruz. Toplu iş sözleşmeyi doğrudan ve dolaylı ilgilendiren sorunları her fırsatta ilgili yerlere aktarıyoruz. İnşallah herhangi olumsuz bir sonuçla karşılaşmadan üyelerimizin talepleri doğrultusunda toplu iş sözleşmesini sonuçlandırırız” dedi.

Şahin, Çalışma hayatının birçok rolü ve bileşeni barındırdığını, bu nedenle fikir birliğinde bulunulmasının önemli olduğunu söyledi. Bugün ekonomideki koşulların dünden çok daha farklı olduğunu ve müzakere masasında elimizi zayıflattığınının altını çizen Şahin; “işler geçmiş dönemlerdeki gibi iyi gitmiyor, o nedenle bu kez işimiz gerçekten zor. Bir yandan emeğimizin karşılığını almak için neler yapmamız gerektiği planlarını yaparken, diğer yandan hayatın, ekonominin gerçeklerini dikkate almak durumunda kalıyoruz. Ancak bu bizi yıldırmamalı, umudumuzu kırmamalı, her şeye rağmen bu mücadelede kavgamızı hep birlikte vereceğiz. Bugüne kadar çok büyük badireleri atlattık, Allah’ın izniyle bunu da atlatacağız. Bu sözleşmeden de alnımızın akıyla çıkmaya çalışacağız” diye konuştu.

Şimdi, bölgelerinize, işyerlerinize döneceksiniz. Bütün arkadaşlarıma selam, sevgi ve saygılarımı iletin, bu sendikadaki dostluk hiçbir sendikada yok. Bizim en büyük kazancımız budur. Birimizin morali bozulduğu zaman bir diğerimiz destek verecek. Biz bir arada olur, birbirimize destek verirsek işte o zaman var oluruz. Hiçbirinizin gözü arkada kalmasın. Elbette her sözleşme süreci zordur. Ama hiçbir zorluğun bizi yıldırmasına izin vermeyeceğiz. İmzalanacak Toplu iş sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 9 Eylül 2019 Pazartesi