ÇAYKUR satılmayacak

ÇAYKUR satılmayacak

Genel Başkan Yardımcımız Tevfik Ali Hançeroğlu, geçtiğimiz günlerde yapılan Kamu Çerçevesi Protokolü’ndeki mikrofon skandalı ve ÇAYKUR’un kapatılacağı iddiaları hakkında günebakış’ın sorularını cevapladı.

Belkıs Yılmaz

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu ile Çaykur'un kapatılacağı yönünde yapılan iddialar ve yeni imzalanan Kamu Çerçeve Protokolü üzerine söyleşide bulunduk.

Öz Gıda İş Genel Başkanı Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu, ÇAYKUR’un kapatılacağı yönündeki iddialarının doğru olmadığını kesin bir dille yalanladı. Kamu Çerçevesi Protokolü’nde yaşanan mikrofon skandalına da değinen Hançeroğlu, “En son yapılan Kamu Çerçevesi Protokolü’nde işçinin satışını maalesef canlı yayınlarda gördük.” dedi. 

Türk İş Genel Başkanı Ergün Atalay’ın, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a söylediği, “Uzasa işi karıştıracağız, en azından kapattım böyle” sözleri mikrofon açık kalınca herkes tarafından duyulmuştu. Öz Gıda İş Genel Başkan Yardımcısı Tevfik Ali Hançeroğlu'nun bu konu üzerine bir değerlendirmede bulundu. Hançeroğlu, “En son ki yapılmış olan Kamu Çerçeve Protokolü’nde Türkiye’nin en büyük konfederasyonu denilen Türk-İş'in işçiyi nasıl sattığı nasıl işçinin emeğiyle oyun oynadığını 2 gün önceki basın açıklamalarında çok net bir şekilde gördük. Toplu iş sözleşmelerine bakanlık düzeyinde hükümet düzeyinde bütün konfederasyonların ortak gitmesi gerekiyor ki işçi satılmasın. En son yapılan Kamu Çerçevesi Protokolü’nde işçinin satışı maalesef canlı yayınlarda gördük.” ifadelerinde kullandı.

SENDİKALAR CAMİASI İÇİN UTANÇ VERİCİ
Yaşanan olayın utanç verici olduğunu dile getiren Hançeroğlu, “Bu tür insanların bana göre sendikalarda görev almaması gerekiyor. İşçiyi temsil etmemesi gerekiyor. İşçi sınıfının temsilcileri değil bunlar. İşçi sınıfının temsilcileri biziz. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğünde herkes neler yapmaya çalıştığımızı bilir. 2013’te göreve geldik. 2013- 2019 arasında işçi arkadaşlarımıza yüzde 70 yüzde 80 daha fazla iyileştirmeler yaptık. Kaldı ki çalışma sürelerini herkesin ortalama 50 gün artırdık. 50 gün artması demek bir işçinin cebine 10 bin ilave para girmesi demektir. Bunlar ciddi kazanımlardır.” şeklinde konuştu. Hançeroğlu, bir tarafta böyle uğraşan sendikalar sendikacılar dururken bir tarafta canlı yayınlarda işçinin satışına imza atan bunu da hiç çekinmeden anlatabilen bir sendika camiası olduğunu söyledi.

ÇAYKUR BÖLGENİN AMİRAL GEMİSİDİR
ÇAYKUR’un zarara uğratılarak kapanacağı iddialarına sert tepki veren Hançeroğlu, “ÇAYKUR sadece Türkiye’ye mal olmuş olan bir kuruluş olduğu için öyle birilerinin söylemesiyle beraber kolay kolay kapatılması gibi bir şey söz konusu değildir.” dedi. Hançeroğlu, ÇAYKUR’un kapatılacağı veya özelleştireceğini konuşan kişilere ise şu sözlerle kınadı: “Bu kişiler bana göre bölge düşmanıdır. Bu bölgeye ihanet eden kişilerdir. Bu kurum bu bölgenin amiral gemisidir. Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü mutlaka olmalıdır. Hem üreticimizin yanında olmalı hem de işçimizin yanında olmalı. Bölge esnafımızın yanında olmalı halkımızın yanında olmalı. Bunlar doğru şeyler değildir. İnşallah böyle bir şeyle karşılaşmayacağız diye ümit ediyoruz.”

Kaynak: Günebakış

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 16 Ağustos 2019 Cuma