Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in Kurban Bayramı Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in  Kurban Bayramı Mesajı

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir mesaj yayınladı. Şahin, Hz. İbrahim’den bu yana yapılan kurban kesme ibadetimizin ve Kurban Bayramının hoşgörü, huzur ve sevgi içinde yaşandığını belirterek, bayramlarda kişisel çekişme ve kırgınlıkların unutulduğunu sevgi, dayanışma, barış ve huzurun tesis edildiğini ifade etti.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, mesajında şunları kaydetti: 

Bayramlar gönülleri fetih etme seferberliğidir. Kurban Bayramı huzurun, esenliğin ve teslimiyetin bayramıdır. Bu mübarek bayramda değerlerimize sımsıkı sarılmalı; yetimlere, kimsesizlere el uzatmalıyız. Ne yazık ki yakın coğrafyamızda ve dünyanın değişik ülkelerinde yaşanan katliamlar nedeniyle uzun yıllardır bayramlarımızı da yüreğimiz yaralı olarak karşılıyoruz.

Dünyanın her yerinde acı çeken, zulme uğrayan kardeşlerimizin de bir an önce huzur, güven ve istikrar ortamına kavuşmasını diliyorum. Tüm İslam âlemi için, bu mübarek Kurban Bayramı’nın hayırlar getirmesini diliyorum. Mübarek topraklarda Hac farizasını yerine getiren tüm Müslümanların, hac ve kurban ibadetlerinin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ediyorum.

Değerli emekçi kardeşlerim,
Ülkemizde son günlerde etkili olan şiddetli yağışlar maalesef başta Karadeniz bölgesi olmak üzere birçok şehrimizde sel olaylarının yaşanmasına neden olmuştur. Buradan bir kez daha sel felaketinden dolayı can veren vatandaşlarımıza yüce Allah'tan rahmet diliyor, olumsuz etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.

Milletimiz her zaman olduğu gibi oyunları bozma iradesine sahiptir
Dış politikada diz çökmeyen ve milli çıkarları doğrultusunda hareket eden Türkiye'yi bir şeylere zorlamak için yapılan girişimler son zamanlarda had safhaya ulaştı. S-400/F-35 krizi, Rusya ile İdlib ve Suriye meselesi, Doğu Akdeniz’de enerji aramaları üzerinden Yunanistan ve Kıbrıs Rum Yönetimi ile yükselen gerilim, yurt içi ve Irak’ta PYD/PKK terör örgütüne verile mücadele, Körfez’de İran’a olası operasyonun hazırlıkları derken birçok cephede mücadeleye zorlanan bir Türkiye var. 

Milletimiz her zaman olduğu gibi devletimizin yanında durarak oyunları bozma iradesine sahiptir. Herkes emin olsun ki ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kastetmek isteyen güçler, devletimizi bütün azamet ve kudretiyle daima karşılarında bulacaktır. Ülkemiz, önümüzdeki dönemde de bekasına yönelen tehditleri kaynağında etkisiz hale getirmeye devam edecektir. Rehavete düşmeden, karamsarlığa kapılmadan işimizin başında olmalı ve üretime devam etmeliyiz. 15 Temmuz gecesi tüm ülke sathında ayağa kalkan bu iradeyle ülkemiz, her türlü zorluğun üstesinden gelecek güç ve kapasiteye sahiptir. 

Bu vesileyle, şahsım ve sendikamız adına, tüm çalışanların, aziz milletimizin ve tüm İslam aleminin ve Kurban Bayramını bir kez daha yürekten kutluyor, barış, mutluluk ve esenlikler içerisinde daha nice bayramlara ulaşmamızı diliyorum.'' 

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Ağustos 2019 Cumartesi