Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 15 Temmuz Mesajı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin’den 15 Temmuz Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin 15 Temmuz Darbe girişimi ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:
 
“Değerli Emekçi Kardeşlerim,

Hepinizin bildiği üzere, 15 Temmuz 2016 gecesi uluslararası emperyalist güçlerin Türkiye’yi içeriden istila etme planlarını devreye soktuklarına şahit olduk. Ancak milletimiz bu toprakların hiç kimsenin arka bahçesi olmadığını tüm dünyaya göstermiştir. Milletçe o gece sokaklara, şehir meydanlarına, havaalanlarına ve köprülere çıkarak ülkemizi facianın eşiğinden döndürmeyi başardık. Hak-İş üyesi sendikalar başta olmak üzere, tüm sivil toplum kuruluşları olarak, o ihanet gecesinde bu direnişin en ön saflarından yürüme şerefine nail olduk.
 
Darbe girişiminde bulunan vatan hainlerinin yargılanması süreci devam ediyor. Bizler Öz Gıda-İş Ailesi olarak sürecin de yakın takipçileriyiz. En yakın zamanda adaletin tecelli etmesi için gerekenlerin yapılmasını destekliyoruz. Bundan sonra bunun gibi olayların yaşanmaması ve devletin içine sızmaların önlenmesi için devlete alımlarda liyakate dayalı bir sistemin idamesini öneriyoruz. Yaptığımız her faaliyette bu kararlılığımızı ifade ediyoruz. 15 Temmuz’u unutmayacağız ve unutturmayacağız 
 
İhanetin üçüncü yıl dönümünde, vatanı uğruna şehit düşen tüm kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, tedavi gören gazilerimize şifalar, kederli milletimize baş sağlığı diliyorum.”
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 15 Temmuz 2019 Pazartesi