Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bursa Şube Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bursa Şube Temsilciler Meclisi toplantısına katıldı

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Bursa Şube Temsilciler Meclisi Toplantısına katılarak işyeri sendika temsilcilerimiz ile bir araya geldi.

Bursa Şube Başkanlığımız, 2019 yılının ilk Temsilciler Meclisi Toplantısını 27 Haziran 2019 tarihinde Bursa Crown Plaza toplantı salonunda gerçekleştirdi. Toplantıya Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli, Abdulhalik Damar, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya, Şube Başkan Yardımcılarımız, Bursa şubemizin örgütlü olduğu Kerevitaş, Natura Gıda, Yörsan, Marmarabirlik Genel Müdürlüğü ve Bağlı Kooperatifler, Gönenli Süt ve Besaş Halk Ekmek işletmelerinde çalışan Baş Temsilci ve Temsilcilerimiz katıldı.

Bursa Şubemiz tarafından düzenlenen Temsilciler Meclisi toplantısında işyeri sendika temsilcilerimiz ile bir arada bulunmanın kendisi için çok önemli olduğunu söyleyen Genel Başkanımız Mehmet Şahin yaptığı konuşmasında, Türkiye ekonomisinde yaşanan daralma ve emekçilerin üzerindeki etkisi, kayıt dışı, işsizlik ve çalışanların üzerindeki vergi yükünün azaltılması, sendikart’ın kapsamının genişletilmesi, eğitim faaliyetlerimiz, şubelerimizin hizmet verdiği yerlerin sendikamız mülkiyetine alınması, imzaladığımız toplu iş sözleşmeler ve sendikamızın örgütlenmesinin önemi hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Şahin ayrıca, kıdem tazminatı sorununun mutlaka çözülmesini, kıdem tazminatını alamayan işçilerin haklarını tam olarak alması gerektiğini ifade etti. Yapılacak düzenleme ile mevcut işçi kardeşlerimizin kıdem tazminatı haklarının 1 milim dahi geriye götürülemeyeceğinin altını çizen Şahin, “Bu bizim olmazsa olmazımızdır. Kıdem tazminatındaki tavan da kaldırılmalıdır. Öte yandan emeklilikte yaşa takılanların hak kayıplarının giderilmesi için de hakkaniyetli yeni bir düzenleme yapılmalıdır” diye konuştu.

Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya’da, ülkemizde yaşanan sıkıntılı durumdan geçtiğini ifade ederek, Tüfe’nin %20 Üfe’nin de % 35 lere dayandığı bir ekonomide toplu iş sözleşmeleri görüşmelerimizin sıkıntılı geçtiğini anlattı.

Dövizdeki yükselişler nedeniyle işveren maliyetlerinin arttığını ve pazar payının daraldığını söyleyen Kaya, bunun neticesinde ekonomik darboğaza giren işletmeler ilk iş olarak çalışanları gözüne kestiriyor ve ücretsiz izne çıkarıyor, maaş ödemelerini aksatıyor, hatta durum konkordato ilanına kadara varabiliyor. Ekonomik darboğazdan çıkılmadığı, üretim odaklı politikalar uygulanmadığı ve işçinin üzerindeki vergi yükü kaldırılmadığı sürece bu kısırdöngü devam edecektir” diye konuştu.

Kaya konuşmasının devamında, Bursa Şubenin bir yıllık çalışma dönemi içerisinde yaptığı çalışmaları görsel sunum eşliğinde anlattı. Yapılan sunumda, bağıtlanan toplu iş sözleşmeleri, şube üye hareketleri, yapılan endüstriyel ilişkiler kurulu toplantıları, eğitim çalışmaları, sosyal etkinlikler, işyeri ve resmi ziyaretler yer aldı.

Toplantıda, Yörsan Gıda, Gönenli Süt, Golf Dondurma, Besaş, Marmabirlik ve Kerevitaş, işyeri sendika temsilcilerimiz de işyerlerinde yaşanan problemlere dair birer konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından soru cevap kısmına geçildi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin ile Genel Başkan Yardımcılarımız Halil Çukutli ve Abdulhalik Damar, temsilcilerimizin çalışma hayatına ilişkin yönelttiği sorulara yanıt verdi. Toplantı, Bursa Şube Başkanımız Aytekin Kaya’nın Genel Başkanımız ve Genel Başkan Yardımcılarımıza isimlerinin yazdığı Bursa Spor formasını hediye etmesi ile sona erdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 28 Haziran 2019 Cuma