FİSKOBİRLİK'in 'amiral gemisi' büyüyor

FİSKOBİRLİK'in 'amiral gemisi' büyüyor

FİSKOBİRLİK amiral gemisi konumundaki Entegre Fındık İşleme Tesisleri, yeni yatırımlar ve katma değeri yüksek ürünlerle her geçen yıl büyüyor.

Fındık Tarım Satış Kooperatifleri Birliği'nin (FİSKOBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, Entegre Fındık İşleme Tesisleri'nin (EFİT AŞ) sürekli cirosunu artıran, sürekli Ar-Ge çalışmalarıyla yeni ürünler yapmaya çalışan bir kurum olduğunu söyledi.

HEDEF 80 MİLYON LİRA CİRO
Bu yıl çikolata, fındıklı helva, nuga ve ezme ünitelerini genişlettiklerini dile getiren Birlik Başkanı Bayraktar, "Asıl hedefimiz şekerli ürünlerdeki ciroyu artırmak" dedi. Önceki yıl cironun 11 milyon lira, geçen yılında 23 milyon lira olduğunu dile getiren Bayraktar, "Bu yılki ciro hedefimiz ise 80 milyon, şu anda 50'yi geçtik. Önümüzdeki sezonla ilgili çalışmaları yaptık hedefimiz 150 milyon lira" ifadesini kullandı.

İŞÇİ SAYIMIZ ARTACAK
Göreve geldiklerinde EFİT AŞ'de 300 civarında işçi olduğunu belirten Bayraktar, "Atıl bir kapasite ve çalışmıyordu fabrika, bunu 90'lara kadar indirdik. Şu anda yeniden 300'leri bulduk, İŞKUR üzerinden 60 işçi daha alacağız. Yanlış anlaşılmasın, İŞKUR'dan alarak kuruma intibak sağlayanları devamlı işçi haline getiriyoruz. Rakam 350'yi geçecek" diye konuştu.

NUGA'YI ÇOK BEĞENİYORLAR
Lütfi Bayraktar, EFİT AŞ'deki çikolatalı fındık ezmesi Nuga'nın piyasada çok beğenildiğini belirterek, sözlerini şöyle tamamladı: "Nuga'yı alan bir daha başka bir şey almıyor. Piyasada bu anlamda bir sürü ürün olduğu için, eğer bizim Nuga'mız birine ulaşmışsa o vatandaşın başka bir ürün alma şansı yok. Stoklu çalışamıyoruz, ürettiğimiz gidiyor. Nuga'yla ilgili uzun süreli bir çalışmanın sonucu emeğimizin karşılığını alıyoruz, umduğumuzun üzerinde bir satış ivmesi yakaladık."

FİSKOBİRLİK Başkanı Lütfi Bayraktar, göreve geldiklerinden bu yana entegre tesislerindeki her şeyi adeta yeniden yaptıklarını vurgulayarak, "Yaptığımız yatırım 20 milyon lirayı geçmiştir" dedi.

Kaynak: HedefHalk
Yayımlanma Tarihi: 27 Eylül 2017 Çarşamba