Genel Başkanımızdan Muharrem Ayı Mesajı

Genel Başkanımızdan Muharrem Ayı Mesajı

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, hicri yılbaşı olan Muharrem ayı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

İslam dininin en kıymetli 4 ayından birisi olan Muharrem Ayının aynı zamanda hicri yılın başlangıcı da olduğunu kaydeden Şahin, "Paylaşmanın, şükretmenin, bir arada olmanın, bereketin adı olan Aşure gününün ilahi bereket ve feyzini taşıyan Muharrem ayı, aynı zamanda zulme boyun eğmeyen, adalet ve doğruluktan ayrılmayan Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Hüseyin'in ve 72 ashabının Kerbela'da şehit edilişinin hüznünü de barındırmaktadır.” dedi.

Kerbela şehitlerini rahmetle anarken, Müslümanlar için büyük öneme sahip 2017 Muharrem ayına girmenin sevinci ve mutluluğu ile tüm üyelerimizin, 1439 Hicri yılbaşını tebrik ediyor, yeni hicri yılın bütün İslam âlemine ve insanlığa barış, kardeşlik ve dayanışma ruhu getirmesini, İslam coğrafyasında akan kan ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını, insanlığa yeniden hayat vermesini, hakka, hakikate, adalete, hayır ve iyiliğe vesile olmasını dilerim" ifadelerine yer verdi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 21 Eylül 2017 Perşembe