Taşerona kadro müjdesi, mevsimlik işçiler de gündemde

Taşerona kadro müjdesi, mevsimlik işçiler de gündemde

Taşeron işçilere kadro müjdesi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, kadro düzenlemesinin yıl sonuna kadar biteceğini söyledi.

Aylardır tartışma konusu olan taşeron işçilerin durumu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu'ndan yeni bir müjde geldi. Taşeron işçilerin kamudaki istihdamına yönelik olarak, Bakan Sarıeroğlu, "İnşallah taşerondaki kardeşlerimizin kamudaki istihdamları ile ilgili beklentilerini de karşılayabilmek için Maliye Bakanımızla çok ciddi bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmalarımızı kısa bir sürede tamamlayıp kardeşlerimizle paylaşacağız. İnşallah sıkıntılarına, beklentilerine yeni yasama döneminde yeni yıla girmeden cevap vermiş olacağız" dedi. Sarıeroğlu, Eskişehir'de Porsuk Spor Salonu'nda yapılan AK Parti Odunpazarı İlçe Teşkilatı 4. Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, 15 yıllık iktidarları boyunca hainlerin sürekli pusu kurduğunu söyledi. Hain 15 Temmuz darbe girişiminin bertarafında Türk milletinin büyük rol oynadığını dile getirdi.

ÇOCUK VE MEVSİMLİK İŞÇİLER DE GÜNDEMDE
Hükümetin taşeronlarla ilgili politikasına da değinen Sarıeroğlu, "Yine çocuk işçilerle alakalı, mevsimlik tarım işçileriyle alakalı düzenlemeler yapacağız. Eskişehir'de de sayıları oldukça fazla. İnsan onuruna yakışır bir çalışmayla, yaşama şartlarıyla hayatın idamesi sağlanabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diye konuştu. Bakan Sarıeroğlu, konuşmasının devamında ise şunları söyledi: “Önümüzdeki dönemde, çocuk işçilerle ilgili mücadele, kayıt dışı ile mücadele, mevsimlik işçilerle ilgili insan onuruna yaraşır çalışma ile yaşama şartları ile buluşması için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ama bundan sonra temel önceliğimiz büyüme oranlarımızın, istihdam oranlarına da aynı şekilde yansıması olacak. Mesleki Eğitim Kurslarımız devam edecek. İş Başı Eğitim Programları yenilenerek devam edecek." Diğer yandan, kongrede konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan ise, “İnşallah 2019 yılında bu vizyonda Recep Tayyip Erdoğan’a yakışır bir ekiple yola devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: YeniŞafak
Yayımlanma Tarihi: 18 Eylül 2017 Pazartesi