Şahin: 'Arakanlı kardeşlerimizin feryadına sessiz kalmayalım'

Şahin: 'Arakanlı kardeşlerimizin feryadına sessiz kalmayalım'

Myanmar'ın Arakan bölgesinde Budistlerin Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösteren Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, "Myanmar'daki Müslümanlara yönelik şiddet eylemleri yeniden katliam boyutlarına ulaştı. Dünya sessiz ama bizler Arakanlı kardeşlerimizin feryadına sessiz kalmayalım" dedi.

Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, “Müslüman ülkelerin,  İslam Birliği Teşkilatının, Uluslararası Sivil Toplum Örgütlerinin, kısaca tüm dünyanın bu konuda duyarlı olması lazım” dedi.

Şahin yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

BM tarafından "eziyet gören dini azınlık" olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, yıllardır ordunun ve Budist rahiplerin insanlık dışı muamelesine maruz kalıyor. Son 3 günde katledilen Arakanlı Müslüman sayısı ise 3 bini aştı.

Müslümanlara hayat hakkı tanımayan ve bölgedeki Müslümanların tamamını öldürmeyi tasarlayan zalimler, bebekleri bile katletmekten çekinmiyor. Bu ülkede insanlık onuru ayaklar altına alınmaktadır. Maalesef, Türkiye dışındaki ülkelerin büyük kısmından Arakanlı Müslümanlara yönelik katliamları kınamaktan başka ses çıkmadı.

Müslüman ülkelerin,  İslam Birliği Teşkilatının, Uluslararası Sivil Toplum Örgütlerinin, kısaca tüm dünyanın bu konuda duyarlı olması lazım. BM, BM Güvenlik Konseyi ve ilgili tüm kurumların kınamanın  ötesinde somut adımlar atması gerekiyor ki buradaki kardeşlerimiz bu zulümden kurtulsun. Dünya sessiz ama bizler Arakanlı kardeşlerimizin feryadına sessiz kalmayalım. Türkiye'deki bütün STK'lar hep birlikte gür bir sesle zulmün karşısında durduğumuzu tüm dünyaya gösterelim.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 29 Ağustos 2017 Salı