Şahin'den '1071 Malazgirt ve 30 Ağustos Zaferi' Mesajı

Şahin'den '1071 Malazgirt ve 30 Ağustos Zaferi' Mesajı

Hak İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü ve 30 Ağustos Zaferinin 95. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

26 Ağustos 1071 Malazgirt Savaşının ve 30 Ağustos zaferinin Türk tarihinde ayrı bir önemi olduğunu belirten Şahin, yayımladığı mesajda şu ifadeleri kaydetti;

"Türklere Anadolu'nun kapılarını açan, güneşin doğduğu en güzel gün olarak tarihe geçen, Malazgirt Zaferi'nin 946'ncı yılı. Ağustos 1071 tarihinde kazanılan bu zafer,  Anadolu'nun artık sonsuza dek Türk yurdu kalacağının ilanıdır.

Tarihimiz büyük zaferlerle doludur. Her zafer, bulunduğu tarihî sürecin akışını etkilemiş ve zaman itibariyle mevcut devletimizin gücüne güç katmıştır. Malazgirt Ovası’nda Büyük Sultan Alp Arslan’ın kazandığı zafer; sadece Türk’ün tarihine değil, İslam dünyasına, hatta bütün insanlık tarihine yeni bir dönem kazandırmıştır. Bu zafer, Büyük Selçuklu Devleti’ni, İslam dünyasının lideri yaparken Bizans zulmü altında inleyen Anadolu insanına da adaletin sağlanacağı bir umut olmuştur. 

30 Ağustos zaferimizin 95. Yılı
Ulu Hakan Alp Arslan'ın 1071 Malazgirt zaferi ile başlayan şanlı yolculuğumuz, Türkiye  Cumhuriyetinin temellerinin atıldığı gün olan 30 Ağustos Zaferi ile son bulmuştur.  Nasıl ki Malazgirt Zaferi Türklere Anadolu’nun kapılarını açtıysa, 30 Ağustos zaferi de 200 yıldır gerileyen  ve büyük topraklar kaybeden, neredeyse yok olma noktasına gelmiş milletimizin son vatan kabul ettiği Anadolu topraklarında emperyalist güçlere dur dediği zaferdir.

Malazgirt Meydan Muharebesi ile Anadolu’da bir vatan kurduk. 30 Ağustos Zaferi ile ide bu mukaddes Anadolu topraklarının Türk milleti ve son Türk devletinin sonsuza dek Türk yurdu olduğunu bin yıldır vatanımız olan bu topraklardan hiçbir güç ve kuvvetin söküp atamayacağını bir kere daha bütün dünyaya ilan ve ispat ettik. İşte bu iki büyük zaferin tarihimiz ve milletimiz için ifade ettiği mana kısaca budur.

Anadolu’nun Türklere vatan olmasını sağlayan Malazgirt Zaferinin kahramanı Ulu Hakan Sultan Alp Arslan'a ve ardındaki elli bin yiğide, Büyük Komutan Mustafa Kemal Atatürk'e ve silah arkadaşlarına, bugün vatan savunmasında can veren şehitlerimize ve gazilerimize olan şükran borcumuz hiçbir zaman unutulmayacaktır."

Mehmet Şahin
Genel Başkan
Yayımlanma Tarihi: 28 Ağustos 2017 Pazartesi