Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıyı şiddetle kınıyoruz

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun şehit cenazesinde uğradığı saldırıya ilişkin bir açıklama yaptı.

Şahin yapmış olduğu yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

“CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Ankara’nın Çubuk ilçesindeki şehit cenazesinde saldırıya uğramasını nefretle kınıyor, kendisine geçmiş olsun diyorum. Şiddet bir hak arama ya da protesto yolu değildir. Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne çok ihtiyacı olduğu bu hassas günlerde siyaset dilinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.

Türkiye’de siyasal hayatın giderek gerginleşmesini fırsat bilen provokatörlerin yaptığı bu menfur saldırı, toplumsal barışımıza yapılan bir saldırıdır. O nedenle bu tablodan herkes gereken dersleri çıkarmalı, çatışmaya değil demokrasinin gereği olan diyalog ve uzlaşmaya dayalı yapıcı bir siyasal alanı inşa etmenin yolları aranmalıdır ve sorumluların bir an önce açığa çıkartılarak hukuk önünde hesap verilmesi sağlanmalıdır.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na tekrar geçmiş olsun dileklerinde bulunuyor, huzurumuzu hedef alan bu tarz saldırıların bir daha yaşanmamasını umut ve temenni ediyoruz”

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 21 Nisan 2019 Pazar