Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Askerlerimizin gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız

Genel Başkanımız Mehmet Şahin; Askerlerimizin gösterdikleri kahramanlığı unutmayacağız

Hak İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Türkiye-Irak sınır hattında devam eden operasyonlarda teröristlerle çıkan çatışmada 4 askerin şehit olması ve Güney Asya ülkesi Sri Lanka’da Paskalya Bayramı'nın üçüncü gününde yaşanan terör saldırıları nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti.

Şahin; Türkiye-Irak sınırında yapılan operasyonlar neticesinde çıkan çatışmada 4 askerimizin şehit olduğu haberini almaktan büyük üzüntü duydum. Ordumuzun göz bebeği kahraman evlatlarımıza Allah’tan rahmet, silahlı kuvvetlerimizin kıymetli mensuplarına ve kahramanlarımızın kederli ailelerine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır, yaralanan askerlerimize de acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Gün geçmiyor ki terör ve şiddet timsalleri insanların kutsallarına karşı beslemiş oldukları kini kusmasın, vicdanlarımızı sızlatmasın diyen Şahin, “Ellerine geçen her fırsatta dil, din, ırk, renk ayrımı gözetmeksizin insanlığa saldırmayı görev bilenler bu defa da Sri Lanka’yı vurdu. Paskalya ayininin yapıldığı bir günde kiliseleri ve otelleri hedef alan bu alçakça saldırı kasıtlı bir provokasyon eylemidir. Bu yönüyle, Yeni Zelanda’da Müslümanlara karşı gerçekleştirilen son terör eyleminden bir farkı yoktur. Yapılan bu terör saldırılarında çok sayıda kişinin yaşamını yitirmesi ve yaralanması bizleri derinden sarsmıştır.

Bu vicdansız saldırı, terörün her türüyle kararlı bir mücadelenin gereğini bir kez daha ortaya koymuştur. Hep beraber, bu insanlık dışı hainliklerin karşısında birlikte olmak mecburiyetindeyiz. Bugün üzülerek hep beraber görüyoruz ki terör dünyanın her yerinde, her an insanlık için en büyük tehdit olmaya devam etmektedir.

Dini mabetlerde gerçekleştirilen insanlık dışı bu saldırıyı nefretle kınıyor ve lanetliyorum. Bu menfur hadiseden dolayı, Sri Lanka halkına sendikam ve şahsım adına taziyelerimi sunuyor, yaralılara acil şifalar diliyorum” dedi.
 
 
Yayımlanma Tarihi: 21 Nisan 2019 Pazar