Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Seçim sonuçlarının ülkemize hayırlı olmasını diliyorum

Hak-iş konfederasyonu genel başkan yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet Şahin, seçim sonuçlarına ilişkin olarak yaptığı yazılı açıklamada, yapılan seçimle milletimizin tarihi bir dönemeci daha geride bıraktığını ve kendi geleceği için kararını verdiği, kararını da hür iradesiyle sandığa yansıttığını ifade etti.

“Değerli İşçi Kardeşlerim,
Ülke olarak yaptığımız seçimlerle, millet iradesini sandıklara yansıtmanın büyük sevincini ve gururunu yaşıyoruz. İşçiler olarak vatandaşlık görevimizi yaparak sandığa gittik ve millet iradesinin sandığa yansımasına katkıda bulunduk. Şunu unutmamamız gerekir ki, sandıktan çıkan her sonuç bizim için saygıdeğerdir. Türkiye hem bir demokratik seçime daha imza attı, hem de ülkemiz artık seçim gündemini geride bırakarak ekonomik gelişimi ön plana çıkartacağı yeni bir sürece girmiş oldu. Hiç şüpheniz olmamalıdır ki, Türkiye demokrasiyi içselleştirmiş bir ülke olarak iyi bir sınav vermiş ve şeffaf bir seçim gerçekleştirmiştir.

Kıymetli Dava Arkadaşlarım,
Ancak bu önemli eşiği geçmiş olmamız, eşiğin öte yanında önemli sorunların bizi beklediği gerçeğini de değiştirmiyor. Ülkemiz geçen yılın yaz döneminde döviz kurunun ani yükselişi sonucu önemli bir şok yaşadı. Cari işlemler açığının ve enflasyonun düşürülmesine yönelik alınan tedbirler sonucu krizi şimdilik kontrol altına almış görünüyoruz. Ancak üretimimizi ve istihdamımızı artıracak tedbirlerle devam etmezsek kriz yeniden kapımızı çalabilir.
Türkiye seçim gündeminden çıkmalı ve bir an önce bu konuda adımlar atmalıdır. Hükümetin seçim öncesinde bahsetmiş olduğu yapısal reformları bir an önce gerçekleştirmesini bekliyoruz. Özellikle artık kanayan bir yara olan kıdem tazminatı meselesinin işçi kardeşlerimizin çıkarına olacak şekilde yeniden düzenlenmesini, adil bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz. Daha önce de defalarca bahsettiğimiz üzere, yaşadığımız ekonomik dar boğazı daha fazla yatırım ve istihdamla aşacağız. Bu yönde adımlar atılmasını ümit ediyoruz.

Unutmayın! Güçlü ekonomi, güçlü demokrasiyle olur.
Bu noktada özellikle Sayın Cumhurbaşkanının ve diğer siyasilerin tansiyonu düşürücü açıklamaların büyük önem taşıdığına inanıyorum. Sayın Erdoğan’ın “Bundan sonra dört buçuk yıl daha seçim yok, çalışmalarımıza odaklanacağız” demiş olmasından, önümüzdeki dönemin ekonomideki reformlara ağılık verileceğini görüyor ve çalışan kesim adına, bu gelişmeyi memnuniyetle karşılıyorum.

Bu vesileyle seçilenleri tebrik ediyor, hayırlı icraatlara imza atmalarını diliyorum.”
Yayımlanma Tarihi: 1 Nisan 2019 Pazartesi