Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Gününü kutluyorum

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Tüm Kadınların 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Gününü kutluyorum

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Şahin, mesajında şunları söyledi:
Bildiğiniz üzere 34.000 üyesiyle Öz Gıda-İş Sendikası ülkemizin sivil toplum kuruluşlarının önde gelenleri arasındadır. Teşkilatımız gerçekleştirdiği sendikal faaliyetler kapsamında kadınları sadece sıradan çalışanlar ya da sadece üye olarak değil aynı zamanda sendikalarda aktif görev üstlenmeleri gereken bireyler olarak görmektedir. Bu bağlamda, kadınlarımızın toplumda hak ettikleri yere gelmeleri için her gün canla başla çalışıyoruz. Bu sebepten ötürü kadınları, kendilerini eşit bireyler olarak ifade edebilecekleri demokratik platformlar olan sendikalara üye olmaya davet ediyorum.

Üyesi bulunduğumuz Hak-İş Konfederasyonun da katkılarıyla “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” teması ile hareket ediyor ve iş yaşamı ile aile yaşamının uyumlaştırılması konusunda üzerimize düşeni yapıyoruz.  Toplumumuzun kanayan bir yarası olan kadın cinayetlerinin artık son bulması için de bilinçlenme faaliyetlerinin artarak devam etmesi amacıyla el ele birlikte çalışmaya devam etmeliyiz.

Bu vesileyle dünyadaki tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadın Emekçiler Gününü kutluyor, kadınların toplumda hak ettiği yere gelmelerini diliyorum.

Basın Bürosu
 
Yayımlanma Tarihi: 8 Mart 2019 Cuma