Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Sendikamız Üyesi Kadınlarla bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Sendikamız Üyesi Kadınlarla bir araya geldi

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 5 Mart 2019 tarihinde Konfederasyonumuz HAK-İŞ tarafından, Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde, 6 Mart’ta Ankara’da “Fıtratta Farklılık Haklarda Eşitlik” temasıyla 8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşmasına katılmak üzere Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sendikamız kadın üyeleriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.

8 Mart Dünya Dünya Emekçi Kadınlar Günü münasebetiyle yapılan programa Genel Başkanımız Mehmet Şahin’in yanı sıra, Genel Başkan Yardımcılarımız Emin Sürücü, Tevfik Ali Hançeroğlu, Teşkilatımızın Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, Kadın Komitesi Başkanımız Eda Güner ve kadın üyelerimiz katıldı.

Kadın Komite Başkanımız Eda Güner bir açılış konuşması yaptı. 
Konuşmasına 8 Mart dünya kadınlar gününü kutlayarak başlayan Güner, Sendikamızın yürüttüğü projeler, MESYEB, kadınlara yönelik yapılan eğitimler ve kadın komitemizin çalışmalarına ilişkin kısa bir bilgilendirme yaptı.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 6 Mart 2019 tarihinde Ankara’da, 7 Mart 2019 tarihinde de İstanbul Haliç Kongre Merkezinde yapılması planlanan HAK-İŞ 8. Uluslararası Kadın Emeği Buluşması programı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü hakkında da kısa bir bilgi veren Şahin, “8 Mart 1857 tarihinde New York kentinde 40.000 dokuma işçisinin iyi çalışma koşulları istemiyle başlattığı grev sonucunda polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi arkasından da çıkan yangın sonucunda 129 kadın işçi feci şekilde can verdi. Bu faciadan 53 yıl sonra 26-27 Ağustos 1910 tarihinde Danimarka’nın Kopenhag kentinde 2. Enternasyonale bağlı Uluslararası Sosyalist Kadınlar Konferansında Almanya Sosyal Demokrat Partisinden Clara Zetkin, yangında ölen kadın işçilerin anısına 8 Mart’ın Dünya Kadınlar Günü olarak anılması önerisin getirdi ve oy birliği ile kabul edildi. Türkiye'de ise ilk kez 1921 yılında "Emekçi Kadınlar Günü" olarak kutlanmaya başlandı.” bilgisini verdi.

Kadın çalışanların Öz Gıda İş bünyesinde önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Şahin, “Amacımız; kadın üyelerin eğitimler yoluyla niteliklerini geliştirerek sendikal mücadelenin her safhasında yer almaları sağlamak, temsil mekanizmalarında daha fazla yer almasını desteklemek, yeterliliklerini geliştirmeleri yolundaki engellerin kalkması için çözüm yolları bulmaktır. Bu vesile ile de burada bir kez daha tüm kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü yürekten kutluyorum” dedi.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Mart 2019 Çarşamba