KESK, Orkide Yağ işçilerine destek ziyaretine geldi

KESK, Orkide Yağ işçilerine destek ziyaretine geldi

KESK İzmir Şubeler Platformu, kayyım tarafından işten çıkarıldıkları için 54 gündür eylem yapan Orkide Ayçiçek Yağ işçilerini ziyaret etti.
 
KESK İzmir Şube Platformu heyetine bilgi veren Örgütlenme Uzmanımız Kemal Kapar, OHAL’in kayyum tarafından fırsata dönüştürüldüğünü belirterek, üye olan işçi sayısı yetki açısından yeterli olmasına rağmen bazı bölümlerin Petrol-İş işkoluna ve diğer işkollarına sokularak zorluk çıkarıldığını anlattı. Kayyumun atanmasından sonra işçi sayısının 300’den 268’e düştüğünü belirten Kapar, içerdeki işçilerin işe giriş ve çıkış saatlerinde çadırdaki arkadaşlarına destek verdiğini ve kazanacaklarına inandıklarını belirtti.            
 
Yapılan ziyarette ortak mücadelenin önemine vurgu yapıldı. Platformun Sözcüsü ve BES İzmir Şube Başkanı Mustafa Güven, Orkide işçilerinin belirlediği bir tarihte İzmir Emek ve Demokrasi Güçleri olarak ortak bir basın açıklaması yapmak istediklerini belirtti. Sosyal medyada “Orkide işçileri yalnız değildir” başlığı ile yürütülecek kampanyaya destek olacaklarını dile getirdi.
 
Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 6 Ağustos 2017 Pazar