Geleceğin müreffeh Türkiye'sini çocuklarımız inşa edecek

Geleceğin müreffeh Türkiye'sini çocuklarımız inşa edecek

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. Şahin, mesajında şunları kaydetti:

'Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı ve millet egemenliğinin ilan edildiği 23 Nisan 1920, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde bağımsızlığını kazanan Türkiye, 97 yılda her alanda büyük kazanımlar elde etmiş, gerçekleştirdiği atılımlarla büyük başarılara imza atmıştır.

23 Nisan ile birlikte siyasi rejim aslî ve tayin edici aktör haline gelmiştir. TBMM'nin dünyada bir benzeri daha olmayan istiklal mücadelesi, milli egemenliğin de en somut tecellisi olmuştur. Türkiye, 97 yıllık birikimine bağlı olarak çağdaş, demokratik ve hukuk devletini güçlendirmeye devam etmelidir. Türkiye'nin kaderi gibi gösterilen statükocu anlayış yerine modern demokrasilerde halkın gücü ve rolünü öne çıkaran sivil siyasetin belirleyiciliğinin kabul edildiği ve güçlendirildiği bir anlayış egemen olmalıdır.

23 Nisan Milli Egemenlik bayramı, aynı zamanda dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramı olarak bütün insanlık için barış dolu aydınlık bir gelecek çağrısıdır. Bu bayramı çocuklara armağan eden Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün yarının büyüklerine karşı duyduğu sevgi ve güvenin de en güzel yansımasıdır. Bu armağanla, ülkenin yarınlarında söz sahibi olacak çocuklarımıza, ülkemizin geleceği de emanet edilmiştir.

İnanıyorum ki, bütün çocuklarımız geleceğin müreffeh Türkiye'sini inşa ederek, barış içinde bir dünyanın kurulmasında önemli roller üstlenecekler, yeni fikirlere açık, üretken, çalışkan, demokrasiye, bilime ve milli değerlerine bağlı olarak ülkemizin çağdaş uygarlık yolundaki yürüyüşünü kararlı adımlarla sürdüreceklerdir.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, üyelerimizin ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve O'nun kahraman silah arkadaşları olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi saygı ve rahmetle anıyorum."

Mehmet Şahin
Genel Başkan

Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba