Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ​24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutlarım

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: ​24 Kasım Öğretmenler Gününü yürekten kutlarım

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Genel Başkanı Mehmet ŞAHİN, “onurlu tarihimizle” özdeşleşen öğretmenlerimizi toplumsal varlığımızın en büyük teminatı olarak görüyoruz” dedi.

Şahin, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geleceğe yapılan en iyi yatırım insana yapılandır” olgusundan hareketle öğretmenlerin, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilen, geleceğe güvenle bakan; iyi, ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, hayatı seven iyi nesiller yetiştirmede ortaya koydukları çabanın her türlü takdire layık olduğunu buradan bir kez daha hatırlatmak istiyoruz.

 Millet Mektepleri Başöğretmenliği” unvanının verildiği büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu ilkelerden ödün vermeden görevini ifa eden, yetiştirdikleri nesillerle varoluş mücadelemizin kuşaktan kuşağa geçmesinde ve bugünkü devletleşme olgusuna ulaşılmasında en önemli rolü oynayan kuşkusuz öğretmenlerimizdir.

Onurlu tarihimizle özdeşleşen toplumsal varlığımızın en büyük teminatı olarak gördüğümüz ülkemizin dört bir yanında görev yapan bütün öğretmenlerinizin ve kendisi de bir öğretmen olan sevgili eşimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyor, umutlu yarınlar için her birine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 23 Kasım 2018 Cuma