Referandum sonucu milletimize ve ülkemize hayırlar getirsin

Referandum sonucu milletimize ve ülkemize hayırlar getirsin

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, referandum sonuçlarına ilişkin açıklama yaptı.

Şahin, referandum sonucuna ilişkin yaptığı açıklamada; "Bugünkü referandum sonucunun milletimize, ülkemize ve Türk demokrasisine hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Milletimiz sağduyu ile hareket ederek tercihini yapmıştır. Bu iradeye saygı göstermek demokrasinin gereğidir" dedi.

16 Nisan 2017 tarihinde yapılan Anayasa değişikliğine ilişkin halk oylamasında yurt içinde seçmenin sandığa gitme oranı yüzde 85,46, Yurt dışındaki seçmenin sandığa gitme oranının ise yüzde 46,95 olarak rekor bir katılımla tamamlandığını dile getiren Şahin şöyle devam etti:

"Referandum demokratik bir olgunluk içinde tamamlanmıştır. Türkiye'nin her bölgesinden ve yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız demokratik haklarını yerine getirmek üzere sandıklara koşmuşlardır. Bu takdire şayan bir davranış ve duyarlılıktır.

Milli irade sandıkta tecelli etmiş tercihini 'Evet' yönünde yapmıştır. Türkiye artık yeni bir güne uyanmıştır. Herkesin milletin iradesine saygı göstermesi ve sonucu kabullenmesi gerekir. Bu iradeye saygı göstermek demokrasinin gereğidir.

Tarihsel önemde, büyük değişimlerin yaşandığı bir dönemden geçmekteyiz. Bugünden itibaren referandum süreci geride kalmıştır. Seçim gerginliklerini unutmalı bundan sonra 'Evet' diyeni de 'Hayır' diyeni de kucaklayan bir politika izlenmelidir. Türk milleti birlik ve beraberlik içerisinde el ele, kol kola, birliğini ve beraberliğini güçlendirmiş şekilde yoluna devam edecektir.

Artık, çalışmaya üretmeye ve ülkemizi kalkındırmaya koşar adımlarla devam etmek en önemli önceliğimiz olmalıdır. Çok ciddi reformlar yapıldı ama sonu getirilemedi. En kısa sürede yargı erkinin bağımsızlığı ve tarafsızlığı konusunda toplumun tüm kesimlerini kapsayacak düzenlemelerin devreye alınması, mevcut seçim sisteminin temsil zenginliğine, adil ve azami seviyede olanak tanıyacak şekilde düzenlenmesi elzemdir. Çalışma hayatında yaşanan sorunların başta taşeron, mevsimlik ve geçici işçilerin sorunları olmak üzere pek çok alanda yaşanan sorunların çözümlenmesi ve çalışma yaşamına katkıda bulunulması gerekmektedir. Hukuk, eğitim ve ekonominin diğer alanlarıyla ilgili reformların süratle Meclisten geçmesi gerekir. Şayet bu reform, süratle uygulanabilinirse, şimdi olduğumuz noktadan, bizi daha iyi noktaya getireceği aşikardır.

Referandum sonrasında daha güçlü bir Türkiye için gereğinin yapılacağına inanıyor, bugünkü sonucun ülkemize, milletimize, Türk demokrasisine hayırlı olmasını diliyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba