Şahin "Haşhaşilerin Kumpası ile Markalarımızı Yıpratmayalım"

Şahin

Sendikamız Öz Gıda İş'in Genel Başkanı Mehmet Şahin, Yıldız Holding tarafından Sosyal Medyada yayınlandığı iddia edilerek, tartışma ve spekülasyonlara sebep olan reklam filmi ile ilgili açıklama yaptı. Şahin, "örgütlü olduğumuz işyerleri arasında yer alan Yıldız Holding tarafından yaptırıldığı iddia edilen ve sosyal medyada yayınlanarak, tartışma ve spekülasyonlara sebep olan "1 Nisan'da küçük kardeşlerin ağabeylerine, ablalarına sürprizleri var!" mesajı ile yayınlanan ve "1 Nisan yaklaşıyor, tuhaf şeyler oluyor" şeklinde başlayan reklam filmi hakkında şunları söyledi. "Söz konusu reklam filmi ile kamuoyunda oluşturulmak istenen algı, Öz Gıda İş Sendikasının örgütlü olduğu işyerleri arasında yer aldığı için, politika ve duruşlarını yakinen bildiğimiz Yıldız Holding'in politikası ile uzaktan yakından alakası yoktur. Böyle bir yapım, olsa olsa intikam hissi ile uyuşturulmuş "Haşhaşi" zihniyetinin eseri olabilir. Böyle bir intihar saldırısını da malumunuz hep beraber 15 Temmuz gecesinde de yaşadık.

Bu uyuşturulmuş zihniyetin,15 Temmuz sonrasında, 50 yılı aşkın bir süredir yapılan ihanet çalışmaları ile devletimizin kılcal damarlarına kadar "sızdıkları" hep beraber görülmüştür. Devletimiz, hala bir ucu dışarıda olan terör örgütünü bünyesinden çıkarmakla meşguldür.

25'i yurtdışında toplam 77 fabrikasında bisküviden çikolataya, süt ve süt ürünlerinden makarnaya, gıda perakendeciliğine kadar geniş yelpazedeki üretim ağı ile Yıldız holding, 50.000 çalışanı ile ülkemizin gurur duyduğu bir "DÜNYA MARKASI" olmuştur.

Devletimizin her sinir ucuna kadar girmiş olan bu uyuşturulmuş haşhaşi zihniyeti, saklanabileceği her yere girecek, kamufle olabilecektir.

ÇEKİLEN SON REKLAM FİLMİ DE GÖSTERİYOR Kİ, YILDIZ HOLDİNG, BÜYÜK BİR KUMPASLA KARŞI KARŞIYADIR.

Örgütlü olduğumuz işyeri olması hasebiyle, politikalarını yakın takip ettiğimiz Yıldız Holding'in, 15 Temmuz hain darbe sonrasında, mağdur olan, gazi olan, şehit olan tüm şehit yakınlarını sorgusuz sualsiz, işe almayı taahhüt ettiğini yakinen de bilmekteyiz.

72 yıldır, ülkemiz için üreten, her zaman milli irade ve demokrasiden yana olan, bu ülkenin gelenek ve göreneklerine, hassasiyetlerine uygun üretim modelini benimseyen ve şu anda 50.000'i aşan çalışan sayısıyla ülke istihdamına katkı sağlayan Yıldız Holding'in, ülkemizin en önemli dünya markası olan bu kuruluşumuzun, kumpaslarla yıpratılmasına müsaade edilmemelidir.

Bu vesile ile, tüm kamuoyuna Hucurat suresi 6. Ayetinde Rabbimizin bize vermiş olduğu emri hatırlatmak istiyorum. "Ey iman edenler! Eğer size bir fasık bir haber getirirse onun doğruluğunu araştırın. Yoksa bilmeden bir topluluğa kötülük edersiniz de sonra yaptığınıza pişman olursunuz."

Evet, pişman olacağımız işler yapmamak için, konunun daha dikkatli tetkik edilmesi ve sorumluların bir an evvel bulunmasını arzu etmekteyiz.

Öz Gıda İş Sendikası olarak, Holding'in bir kumpasla karşı karşıya olduğunu düşünmekte ve bu kumpası yapanların acilen açığa çıkarılmasını talep etmekteyiz. Nitekim Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat ÜLKER'de bu kumpasa dikkat çekmiştir. Yıldız Holding'ten yapılan resmi açıklama da, "Bu reklamı yapan ve yayımlayan reklam ajansı çalışanların işlerine son verildiği ve yasal işlem için davacı olacakları" şeklindedir.

Son olarak, FETÖ ile mücadelenin sonuna kadar arkasında olduğumuzu kamuoyuna, bir kez daha beyan ediyor, her türlü kirli oyunlar ve kumpaslarla, bu mücadeleyi sulandırmak ve gölgelemek isteyen kripto FETÖ'cülere karşı da, teyakkuzda olmaya tüm Türkiye kamuoyunu davet ediyoruz. Hainlerin, güzide kurumlarımızı ve şirketlerimizi yıpratmasına izin verilmemelidir"

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba