Çanakkale Zaferinin kahramanları olan aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz!

Çanakkale Zaferinin kahramanları olan aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz!

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, 8 Mart Çanakkale Zaferi'nin dünya harp tarihinde de çok önemli bir yeri var! Çanakkale Zaferi "yakın tarihimizin en anlamlı, en dokunaklı, en büyük zaferlerinden biridir." dedi.

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Çanakkale Zaferinin 102. yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

Türk Milleti'nin varlığı, bağımsızlığı, birlik ve beraberliği için kazanılmış en önemli zaferlerden birisi olan, metrekareye 6 bin merminin düştüğü Çanakkale Zaferi'nin 102. yıldönümünü kutluyor, Aziz Şehit ve Gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

8 Mart Çanakkale Zaferi'nin dünya harp tarihinde de çok önemli bir yeri var! Çanakkale Zaferi "yakın tarihimizin en anlamlı, en dokunaklı, en büyük zaferlerinden biridir." Türk tarihinin en şerefli sayfalarını dolduran Çanakkale Savaşı, vatanını korumak için şahlanan yaralı bir ulusun, sayı ve maddi açılardan üstünlüğü tartışılmaz olan düşmanlarını yenerek, onları felce uğrattığı bir destansı bir savaştır. Bu durumuyla dünya harp tarihlerine geçmiş ve Türk tarihine de altın harflerle yazılan kahramanlık ve şeref abidesi olmuştur.

Bu nedenledir ki, en kanlı savaşlardan biri olarak harp tarihlerinde yerini bulan, 250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale zaferi ile Türk Ulusu binlerce yıllık tarih sahnesinden silinip gitmeyeceğini bütün dünyaya kanıtlamıştır.

Bundan 102 yıl önce vatan müdafaası için birleşen yüreklerimiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen kanlı darbe girişimine de aynı sevdayla, aynı ruhla, aynı inanç ve kararlılıkla, cumhuriyetimizi ve demokrasimizi, vatanımızı yüceltmek için canı pahasına karşı çıkmıştır. Hiçbir şüphemiz yok ki aziz milletimiz, Çanakkale'den aldığı ilhamla, şehitlerimizin mirasına ilelebet sahip çıkacaktır.

Bu düşüncelerle, Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutluyor; bize bu mukaddes vatanı emanet eden tüm şehitlerimizi, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bütün kahramanlarımızı, 18 Mart Şehitler Günü'nde rahmet ve şükranla anıyoruz."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba