8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü İçtenlikle Kutluyorum

8 Mart Dünya Kadınlar Gününüzü İçtenlikle Kutluyorum

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de sosyal, siyasal, ekonomik ve kültürel yapılarla ilişkili olarak 'kadın algısında olumlu yönde değişimler yaşanmaya başlamıştır.

Kadının özel alandan kamunun her alanında var olmalarını sağlayabilmek için kendilerine güçlü şekilde destek olmaya ihtiyaç vardır. Bu destek ile birlikte kadınların hayatın her alanında olmalarının önündeki engeller birer birer kaldırılacaktır.

Hayatın her alanında var olma mücadelesi veren kadınların bu mücadeleleri sayesinde kazanılan bu anlamlı gün kadınlara armağan edilen bir gün değil, haklı bir kazanımdır. Bugün kadınları hayatın her noktasında görmek mümkün, fakat yeterli değil.

Yaptıkları ile dünyayı daha anlamlı bir yer haline getiren kadınlarımız, bütün dünya kadınları ile birlikte bugün, Dünya Kadınlar Günü'nü birlikte kutlayacak. Ancak, emekçi kadınların daha iyi koşullar altında çalışma talebinden sonraki süreçte kazanılan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlanmasına rağmen, dünyanın en gelişmiş ülkelerinde olduğu gibi kadınların maruz kaldığı şiddet halen önemli bir sorun olarak karşımızda durmaktadır. Bu durumu kabullenmek mümkün değildir. Kadına yönelik şiddet vicdansızlıktır, insafsızlıktır, alçaklıktır. Kadına şiddetin engellenmesi, kız çocuklarının yarınlara umutla bakabilmesi, eğitimde fırsat eşitliğinin getirilmesi, erken yaşta evliliklerin son bulması, toplumda cinsiyet eşitliğinin sağlanabilmesi konusunda toplumumuzun her kesimine görev düşmekte, kadını ikinci sınıf gören geleneksel zihniyetin değişmesi gerekmektedir.

Kadınların şiddete maruz kalmadıkları, ekonomik, toplumsal ve siyasal alanda etkinliklerini daha da artırdıkları, toplumda daha görünür ve güçlü oldukları bir dünya dileği ile, ekmek mücadelesinde hayatını kaybeden tüm dünya kadınlarının, yaşamımızın her anında varlıklarıyla onurlandığımız; sevgiyi, fedakarlığı, üretkenliği ve duyarlığı temsil eden kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutluyor, "kadınlarımızın eline, yüreğine, varlığına sağlık" diyoruz.

Mehmet Şahin
Genel Başkan

Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba