Ülkemizde, huzurun ve istikrarın hakim olduğu bir yıl diliyoruz

Ülkemizde, huzurun ve istikrarın hakim olduğu bir yıl diliyoruz

Sendikamız Genel Başkanı Mehmet Şahin, Yeni Yıl dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

Türkiye açısından 2016 yılının zor bir yıl olduğunu kabul etmek gerekir. 15 Temmuz alçak darbe teşebbüsü, güvenlik kuvvetlerimize ve sivil halkımıza yönelik canlı bomba eylemleri, Suriye topraklarında yuvalanan terör örgütlerinin ülkemize yönelik tehditlerini bertaraf etmek amacıyla sürdürülen operasyonlarda verilen şehitlerimiz. Maalesef yaşadığımız bu olaylar nedeniyle zor günler geçiriyor, büyük acılar yaşıyoruz. Öz Gıda-İş Sendikası olarak, yeni yılda, 30 yıldan bu yana ülkemizin enerjisini tüketen terörün ve coğrafyamızda yaşanan acıların son bulmasını diliyor, huzur ve güven ortamının hakim olduğu daha istikrarlı bir Türkiye umut ediyoruz.

2017 yılında ülkemizi bekleyen önemli gündem maddeleri bulunmaktadır.Yeni anayasa, çalışma mevzuatının iyileştirilmesi, kıdem tazminatı, geçici ve mevsimlik işçilerin çalışma süreleri, işsizlik ve yoksullukla mücadele, üretim, yatırım ve istihdam gibi konular öncelikli gündem maddeleridir.

Bilindiği üzere 2017 yılı süresince en düşük net asgari ücret 1.404 lira olarak belirlendi. 1.404 lira gibi açlık sınırının çok altında kalan bir rakamla geçinebilmek mümkün değildir. Her zaman asgari ücretin çalışanların huzur ve refah içerisinde yaşayacağı bir seviyeye çıkartılması HAK-İŞ ve sendikamız için çok önemli olmuştur. Ama asgari ücret tespit komisyonunda yasa gereği beşer işçi, işveren ve devlet temsilcisi olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Ne yazık ki işçi tarafını yalnız Türk-İş temsil ederken, işveren tarafı adına masaya TİSK oturuyor.

Bu oluşum adil ve sağlıklı bir yapı değildir. Bir an önce Asgari Ücret Tespit Komisyonun tüm işçi konfederasyonlarını içeren bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir.

Öz Gıda İş Sendikası olarak 2017 yılının, örgütlenme önündeki engellerin tamamen kaldırıldığı, kayıtdışı çalışmanın sıfırlandığı, insan onuruna yaraşır düzgün iş tanımını yok sayan taşeron, geçici ve mevsimlik işçilik, ücretlerdeki ağır vergi yükü, istihdam ve işsizlik gibi konuların çözüme kavuştuğu ve iş kazalarının olmadığı bir yıl olmasını diliyoruz.

Bir kez daha yeni umutlarla 'Merhaba' diyeceğimiz 2017 yılının bizlere geçmişin olumsuzluklarını unutturmasını, ülkemize, milletimize, rengi her ne olursa olsun bütün insanlığa barış, huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini, Devletimizi sımsıkı, birbirimizi sevgiyle kucaklayacağımız bir yıl olması dileğiyle tüm Öz Gıda-İş Sendikası üyelerine sağlık ve esenlikler diliyorum.

Mehmet Şahin
Genel Başkan

Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba