Tüm Öğretmenlerimizin "24 Kasım Öğretmenler Günü" Kutlu Olsun

Tüm Öğretmenlerimizin

Sendikamız Öz Gıda-İş'in Genel Başkanı Mehmet Şahin, "24 Kasım Öğretmenler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda, Öğretmenlerin milletlerin ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynadığını belirtti.

Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı öğretmenlerdir.

Bir milletin milli, ahlaki, kültürel ve ekonomik olarak kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlı olduğunu vurgulayan Şahin, Milli birlik ve beraberliğimizin teminatı olan öğretmenlerin bir milletin ruh ve karakterini şekillendirmede etkin rol oynadıklarını, kendilerine bırakmış olduğumuz emanete sabır, sevgi, inanç ve fedakarlıkla sahip çıktıklarının altını çizdi.

Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

Genel Başkanımız Şahin, "Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllarda savaştan henüz çıkmış, bütün meslek sahibi ve eğitimli nüfusumuzu şehit vermiş, üstüne birde yoksulluk ve yoklukla mücadele ederken yarınlara umutla bakabilmemiz öğretmenlerimiz sayesinde olmuştur. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, öğretmenlerin Kurtuluş Savaşı'nda gösterdikleri üstün gayreti her fırsatta dile getirmiştir. Atatürk genç Türkiye'nin kuruluşunda öğretmenlere büyük görevler düştüğünü, muhasır medeniyetler seviyesine çıkmamız için eğitimin her alanda yaygınlaşması gerektiğini görüyordu. Bu nedenle Atatürk "Ulusları kurtaracak olan yalnız ve ancak öğretmenlerdir." sözüyle öğretmene verdiği önemi ve duyduğu saygıyı en güzel biçimde belirtmiştir" dedi.

Öğretmenlerin gönlümüzde müstesna bir yeri olduğuna dikkat çeken Şahin, bilhassa kültür ve medeniyetimizde, öğretmenler anne ve babamız kadar değerli, her türlü övgüye ve takdire layık görülmektedir. Bugün Türkiye, dünyanın saygın devletlerinden biri haline geldiyse bunda en önemli pay fedakar öğretmenlerimizindir.

Ülkemizin dört bir yanında görev yapan bütün öğretmenlerinizin ve kendiside bir öğretmen olan sevgili eşimin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü yürekten kutluyor, umutlu yarınlar için her birine sağlıklı, mutlu ve başarılı günler diliyorum.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba