Cumhuriyetimizin 93. Yılı Kutlu Olsun

Cumhuriyetimizin 93. Yılı Kutlu Olsun

93 yıl önce, inanç ve kararlılıkla sürdürülen kurtuluş savaşından zaferle çıkarak bağımsız ve özgür bir devlet olarak yeniden ayağa kalktığımız ve Cumhuriyeti kurduğumuz gündür.

Türkiye Cumhuriyeti, kuruluşunun ardından hızla gelişerek, ekonomi, kültür, siyaset, eğitim, sağlık, sanayi, altyapı ve diğer alanlarda önemli adımlar atmış adeta küllerinden yeniden doğmuştur. İnanıyorum ki hep birlikte çok daha büyük başarılara imza atarak ülkemizi gelişmiş devletler seviyesine çıkaracağız.

Köklü tarihimizden, zengin kültürümüzden ve vefakar milletinden güç alan Cumhuriyetimiz, yakın coğrafyamız ve topraklarımızda son dönemde yaşanan bütün olumsuz gelişmelere rağmen, demokratik gelişme ve ekonomik kalkınmayı sağlayarak bölgesine demokrasi bakımından ilham kaynağı olmuştur. Bunda, son yıllarda yakaladığımız siyasi ve ekonomik istikrarın büyük payı vardır.

Hep birlikte, birlik ve bütünlüğümüze sahip çıkacak, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi gösterecek ve Cumhuriyetimizin temel değerlerini her türlü siyasi tartışmaların üzerinde tutmaya bundan sonra da devam edeceğiz.

15 Temmuz, dosta, düşmana herkese bu ülkenin sadece siyasi, ekonomik, diplomatik saldırılara değil, aynı zamanda asker görünümlü teröristlerin kalkıştığı darbelere karşı da güçlü olduğunu, yıkılmayacağını göstermiştir. Tarihimizde büyük kahramanlıklara imza atmış bu aziz millet var oldukça vatanımız ilelebet var olacaktır.

Bu vesile ile başta Öz Gıda-İş üyelerinin ve tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını içtenlikle kutluyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.

Mehmet Şahin
Genel Başkan

Yayımlanma Tarihi: 17 Mayıs 2017 Çarşamba