Hain Darbe Girişimini Unutmadık Unutturmayacağız!

Hain Darbe Girişimini Unutmadık Unutturmayacağız!

15 Temmuz 2016 darbe girişiminin yıldönümünün arifesindeyiz. Türkiye’de milletimizin kararlı direnişiyle başarısızlığa uğrayan bu girişim aradan geçen süre içinde dünyaya, uluslararası ilişkilere bakışımız başta olmak üzere birçok şeyi değiştirdi.

Türkiye, çok partili döneme geçmesi ile birlikte ikisi askeri, biri post modern, biri elektronik olmak üzere birçok darbe ve girişimini yaşamış, son olarak da 15 Temmuz 2016 tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde kendilerini Yurtta Sulh Konseyi olarak tanımlayan Fetullahçı terör örgütüne mensup bir grup asker tarafından, emir komuta zinciri dışında gerçekleştirilen ve milletimiz sayesinde başarısız olan askerî darbe girişimini yaşamıştır.

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz gecesi Boğaziçi Köprüsü üzerinde başlattığı darbe girişimi, Türkiye'nin dört bir yanından milletimizin meydanlara çıkması ile son buldu. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın darbecilere hiçbir şekilde imkan tanınmayacağını ifade ederek darbeye tepki göstermek için meydanlara ve havalimanlarına çıkın çağrısı ile sokağa dökülen milletimiz, 15 Temmuz gecesi destan yazarken darbeci askerlerin karşısına cesurca çıkan, içerisinde Hak-İş üyesi de bulunan 246 vatandaşımız şehit edildi ve Türk demokrasinin kara bir lekesi olarak tarihe geçti.

TBMM TARİHİNDE İLK KEZ BOMBALANDI
Başarısız olan 15 Temmuz darbe girişimi bir grup FETÖ Terör örgütü mensubu asker tarafından halkın parasıyla alınan Türkiye'nin savaş uçakları ve tankları milletimize karşı kullanıldı. TBMM tarihinde ilk kez savaş uçaklarıyla içinde 50 kadar milletvekili varken dört kez bombalandı.

BU AZİZ MİLLETİN EVLADI OLMANIN GURURUNU TAŞIYORUZ
Millet olarak bu ihanet kalkışmasına ve eşkıyalığa karşı kendilerini siper eden bu Aziz Milletin evladı olmanın gururunu taşıyoruz. Milletimiz meydanlarda sürdürdüğü demokrasi nöbetleri ile vatanına, milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkarak bütün dünyaya asil direncini göstermiştir. Anadolu'nun her köşesinde meydanlara dökülenlerin sergilediği tavır öfkeden çok ülkesiyle kurduğu aidiyetin yansımasıdır. Bu durumu siyasi tercihler, tartışmalardan, iktidarın uygulamalarından bağımsız yeni bir oluşumun tezahürü olarak okunmalıdır. Devletin bütün kurumları ile yeniden kurulması, liyakat esasına göre istihdam siyaseti izlenmesi ve toplumsal çeşitliliğin devlet kadrolarına yansıması muhtemel darbe teşebbüslerini büyük ölçüde engelleyecektir.

Darbeden güçlenerek çıkan Türkiye, demokrasi zaferinde dünyaya örnek oldu, fakat vatan sevdalısı 246 vatandaşımızı şehit verdik, 2.194 vatandaşımız da gazi oldu. Demokrasiye sahip çıkmakla ilgili bir sınavdan başarıyla geçtiğimizi hem kendimiz gördük, hem de dünyaya gösterdik. Sonuç olarak darbeye kalkışan hainler hüsrana uğradı. Bu vesile ile bir kez daha Şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

UNUTMADIK UNUTTURMAYACAĞIZ
15 Temmuz Türkiye'yi işgal ve hain darbe girişiminin yıldönümünde Hak-İş Konfederasyonu olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmek, 15 Temmuz bilincini diri tutmak, Türkiye'yi işgal ve darbe girişimini unutmamak ve unutturmamak için, ülkemizin birliğine, bütünlüğüne kast etmiş hainlerin telin edileceği, demokrasimize ve milli iradeye sahip çıkıldığının gösterileceği, üye sendikaları, il başkanlıkları ve yarım milyonun üzerindeki üyesi ile ülkemizin çeşitli yerlerinde bu hafta içerisinde düzenlenecek olan Sn. Cumhurbaşkanımızın ve Hak-İş'in programlarına yoğun katılım sağlama kararı alınmıştır. Bu vesile ile Öz Gıda-İş Sendikasına bağlı tüm teşkilat üyelerine bulundukları yerde Cumhurbaşkanlığı ve Hak-İş tarafından organize edilen tüm etkinliklere yoğun şekilde katılım sağlanacaktır. Bu hususa gerekli hassasiyeti göstermenizi önemle rica ediyorum.

Mehmet Şahin
Genel Başkan

Yayımlanma Tarihi: 12 Temmuz 2017 Çarşamba