Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yad ediyoruz

Genel Başkanımız Mehmet Şahin: Atatürk'ün aziz hatırasını saygıyla yad ediyoruz

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkanı Mehmet Şahin, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 80'inci yılında aziz hatırasını saygıyla yad ediyor, sevgi, rahmet ve özlemle anıyoruz."dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin mesajında şunları kaydetti: "Büyük bir askeri deha olarak milletimizle birlikte kurtuluş mücadelesini zafere ulaştıran Atatürk, ülke ve dünya şartları istikametinde doğru ve gerçekçi bir vizyon ortaya koyarak, modernleşme ve dönüşüm hamleleri ile kısa zamanda Türkiye Cumhuriyetini uluslararası camianın saygın bir üyesi konumuna yükselmesini sağlamıştır.

Bugün, onun dünyaya ilham veren mirasına sahip çıkma kararlılığıyla yolumuza devam ediyoruz. Türkiye, 95 yıldır sürdürülen gayretlerle, muasır medeniyet seviyesine ulaşma yolunda ciddi mesafe kat etmiştir. Ülkemiz giderek küresel düzeyde bir cazibe merkezine dönüşmektedir. Beş yıl gibi kısa bir süre sonra 100. kuruluş yıldönümünü kutlayacak olan Türkiye Cumhuriyeti eminim ki, bugünkünden daha müreffeh bir ülke haline gelecektir. Hiç şüphesiz, cumhuriyetimizin kuruluş ilkelerine ve ideallerine sımsıkı bağlı kalarak, Atatürk'ün işaret ettiği yolda kararlı bir şekilde ilerlemeyi ve ülkemizi daha yüksek seviyelere taşımayı ilelebet sürdüreceğiz.

Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük komutan, eşsiz devlet adamı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, canlarını ülkemiz için feda eden istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 10 Kasım 2018 Cumartesi