Cumhuriyetimizin 95. Yılını Kutluyoruz

Cumhuriyetimizin 95. Yılını Kutluyoruz

HAK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı ve Genel Başkanımız Mehmet Şahin, “Bizler, çalışanlar olarak, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, darbelerin yaşanmadığı Cumhuriyetin 95 yıllık şanına uygun bir Türkiye talep ediyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Mehmet Şahin, Cumhuriyetin ilanının 95. Yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu:

“Milli Bayramlarımız yaşadığımız bütün tartışmaların, çözüm bekleyen sorunların ve gerilimlerin aşılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır. Milli hassasiyetlerin doruğa ulaştığı bu günler, ülkemizin sarsılmaz bütünlüğünün, toplumumuzun birlikteliğinin coşkuyla kutlandığı ve bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizin bir kez daha minnetle yâd edildiği manevi günlerdir.

Türkiye’nin yakaladığı başarıyı sürdüreceğine inancımız tamdır
Ekonomik büyüme ve istikrar konularında belirli bir seviyeyi yakalayan Türkiye’nin önümüzdeki dönemde bütün dış saldırılara rağmen yaşanan sorunları aşarak söz konusu başarıyı sürdüreceğine ilişkin inancımız tamdır. Sorunlar çözülüp, krizler atlatılır. Türkiye'nin tarihinde bundan daha büyük sorunlarla da karşılaştık. Önemli olan bu sorunların en az hasarla atlatılmasıdır. Toplumsal uzlaşma önemlidir, sosyal diyalog mekanizmaları güçlendirilmelidir. Bu vesileyle Ekonomik ve Sosyal Konsey'in toplanması talebimizi yinelemek istiyoruz.

Yaşanan sıkıntılar emekçilere ödetilmesin
Ülke olarak hedeflediğimiz refah seviyesine ulaşmada işçilerin katkısı en az işverenlerin katkısı kadar önemlidir. Gayrimenkul ve rant ekonomisine dayanan büyüme modelinden acilen üretim ve istihdam temelli büyüme modellerine geçilmesi ve bunlarla ilgili politikaların takip edilmesi oldukça önemlidir. Hak-İş çalışma yaşamına ilişkin politikalarını her zaman Türkiye’nin kendi koşullarını göz önünde tutarak belirlemiştir. Bu ekonomik sıkıntıların oluşmasında hiçbir dahili olmayan biz emekçiler, ekonomik sıkıntılardan kaynaklanan faturanın günün sonunda ücretli kesime ödetilmemesi konusunda hükümetimizden duyarlılık istiyoruz ve gerekli tedbirlerin alınmasını bekliyoruz.

Yaşanan bütün sorunlara karşı Türkiye demokrasi yolunda yenilenerek ilerlemeye devam edecektir. HAK-İŞ ve Öz Gıda İş Sendikası olarak, ülkemize, insanımıza ve bu ülkenin geleceğine güveniyoruz. Yaşadığımız tüm sorunları aştığımız barış ve kardeşlik içinde kucaklaştığımız yarınlar diliyor, demokratik, gelişmiş ve kalkınmış, Cumhuriyetin 95 yıllık tarihine uygun bir demokrasi talep ediyoruz.

Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm çalışanların ve tüm milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyoruz.

Basın Bürosu
Yayımlanma Tarihi: 26 Ekim 2018 Cuma